В древен Китай бременността и раждането са били повлияни от традиции и суеверия. Китайците са ценели баланса между Ин и Ян, представляващи женската тъмнина и мъжката яркост. Смятало се е, че бременността и раждането нарушават този баланс и правят жените податливи на болести.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

За да се възстанови равновесието, бременните жени консумирали специфични храни като свински кокалчета с джинджифил и черен оцет, които подсилвали Ян. Разпространени били и суеверията. Бременните жени пазели мислите си, тъй като се страхували, че негативните мисли ще се отразят на нероденото им дете.

Насърчавало се четенето на положителна поезия и истории. Строителството и ремонтът на дома се отлагали до раждането, за да се предотвратят евентуални проблеми от шума.

Злите духове са били проблем. Бременните жени избягвали погребения, за да се предпазят от зли духове. Практикували се ритуали като спане с нож под леглото или окачване на хартия, подобна на ножица. Децата не били кръщавани до раждането им, за да се избегне привързването на духове към името на детето.

Празнуването на бременността преди раждането се смятало за неуместно, затова празненствата се провеждали след появата на детето. През този период бабата е доставяла основни неща за бебето. Дейности като седене на постелка, гледане на ярки цветове или правене на секс се считали за вредни.

Родители в Израел загинаха, но успяха да спасят 10-месечните си бебета

Смятало се е, че консумирането на ненарязана или несмляна храна ще помогне за това децата да са безгрижни.

От новите майки в Китай се очаквало да прекарат 30 дни затворени заедно с новороденото си дете. Тя нямала право да напуска дома си, нито да яде сурови плодове или да взема душ.

Ето и няколко древни традиции от три други азиатски държави:

Япония

Японците са много привързани към пъпната връв, дотолкова, че я пазят в кутия - луксозна кутия. Наричат я "хесо-но-о" или "опашката на корема". Те вярват, че пъпната връв заслужава да бъде почитана и запазена за потомците, защото е връзка с майката.

Индия

Подобно на китайките, индийките не се миели веднага. На петия ден след раждането обаче те се къпели в кравешка урина и мляко. След това си почивали в помещение с прясна кравешка тор.

Нов метод за проследяване и контрол на яйчникова стимулация

Тибет

След като се роди бебе в Тибет, пред къщата се окачвали две големи знамена. Едното е, за да отблъсне злото и да предпази детето, а другото - за да привлече късмет. Родителите започвали да празнуват раждането едва на третия ден от живота на детето. Тогава приятелите и роднините се отбивали при тях с подаръци - дрехи, чай с яково масло, ечемичено вино, месо и сирене, които представлявали пожелания за изобилен живот.

Източник: https://www.vesti.bg/