Български лекар въвежда нов метод за проследяване и контрол на яйчникова стимулация за инвитро лечение, с който се спестяват до 2000 лв. - разходи на двойките, по време на инвитро процедура!

Ще можем да прехвърляме майчинството си на бабите и дядовците

Д-р Явор Владимиров и екипът му са разработили нов метод за контрол на яйчниковата стимулация - без използване на регулярни ултразвукови прегледи и често взимане на кръв за хормонални изследвания.

Родилка с тежка патология и бебето ѝ бяха спасени в Пловдив

Методът е подходящ за приложение при всички пациенти, при които се осъществява яйчникова стимулация с цел инвитро лечение. Разработката дава възможност на лекаря и пациента за алтернативна опция за контрол на яйчниковата стимулацията.

Плацента превия и чудото Андреа

Необходимо е пациентите да изследват нивата на определени хормоните в урината, което се осъществява с малък преносим анализатор. Изследването е лесно за изпълнение и се извършва в домашна обстановка, след което пациентката може да отиде на работа или да продължи със своите ангажименти. Методът е невероятно улеснение за работещите – които не могат да отсъстват, както и за хората, които живеят на далечно разстояние от клиниката. Стойностите на хормоналните нива в урината се изпращат всеки ден, чрез специална платформа до екипа на д-р Владимиров.

Близнаците Александър и Георги - чакани дълго и най-сетне у дома

Новият Метод NUMOS (Non-Ultrasound Monitoring of Ovarian Stimulation) спестява времето, което пациентката губи при честите посещения в клиниката и времето за пътуване. Намаляват се също и директните немедицински разходи, свързани с използване на автомобил, автобус, влак, хотелско настаняване и храна. Намаляват се разходите от регулярните ултразвукови и хормонални изследвания и не на последно място се намалява стреса от честото взимане на кръв за определяне на серумните хормонални нива.

Специалистите се изчислили, че новият метод за контрол на яйчникова стимулация спестява до 2000 лв. от преките медицински и немедицински разходи на двойките, по време на инвитро процедура.

При сравняване на новия метод (NUMOS) и стандартният, с регулярни ултразвукови прегледи и взимане на кръв за хормонални изследвания, 87 % от пациентите предпочитат използване на новия метод за мониторирана на яйчниковата стимулация при инвитро лечение.