„Бебе на града” София 2014 е Филип. Бебето се роди с тегло 3,400 кг в 00:32 ч. сутринта на 17 септември в болница „Вита”. Щастливата майка се казва Весела Иванова от София и е на 29 год. „Това ми е първо дете. Усещам, че в мен се зараждат майчински чувства. Чакам с нетърпение първото кърмене. Много сме изненадани, че Филип стана бебе на град София. Явно е роден с късмет. Избрахме името случайно. Не искахме да кръстим бебето във връзка с празника Вяра, Надежда и Любов, за да не съвпадат имения и рождения ден. Искаме малкият да се радва на повече празници. Филип означава „обичащ конете”, името ни харесва и звучи величествено.
Много ми хареса атмосферата при награждаването. Никога не сме очаквали такова внимание, много благодаря на всички граждани за хубавите пожелания, които са ни написали”, каза развълнуваната майка.

Благодарим на медицинския екип за професионализма в състав: д-р Кълвачева, д-р Зарева, акушерка Братанова, анестезиолог д-р Даракчиева, педиатър д-р Гергинова!

Жителите на града празнуваха заедно с екипа на списание „9 месеца” в Южния парк и през целия ден отправяха пожелания към новороденото. На официалната церемония в болницата дойде кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Тя отправи пожеланията си към новороденото, а сп. „9 месеца” ù връчи почетна грамота за орисник на новороденото. Грамота получи и д-р Тихомир Савчев управител на болница „Вита”

Подаръци за Филип, както и награди за активните жители на София, бяха осигурени от нашите партньори:

От A-Derma осигуриха за бебето на града страхотни козметични продукти: Primalba измивен гел 500 мл, Primalba почистваща вода без изплакване 500 мл, Primalba крем кокон 100 мл, Primalba крем при смяна на пелени 100 мл. Един от посетителите получи Hydralba UV лек крем, Sensifluid мицеларна вода 250 мл, Sensifluid Свръхобогатен пенещ се гел 250 мл + рамка за снимка + несесер.

Със съдействието на Dizain Baby първото родено бебе в София на 17 септември получи триколка с дръжка - Little Panda. Тя позволява да бъде бутана от мама или тати, но и да бъде управлявана от сладките, жадни за приключения, малки шофьори. Чрез предпазната рамка за детето и удобната дръжка за родителски контрол ще усетите удоволствието от безопасната и комфортна разходка. Подвижният сенник ще предпазва малките пътници от парещите слънчеви лъчи, а в пластмасовия багажник ще имате възможност да сложите необходими за вашето слънчице аксесоари. Маневрена, лека за управление и с модерен дизайн, триколката предоставя магични и незабравими мигове при отглеждането на всяко дете.

От Milupa подариха на бебето голяма бяла плюшена Aptababy мечка и чаша Аптамил, както и награда за един от посетителите – чаша Аптамил 3.

Партньорите ни от Pufies осигуриха 6 пакета Pufies Fashion Collection Jumbo Pack размер mini и 2 пакета Pufies Fashion Collection Jumbo Pack размер midi, които ще стигнат за първите 3-4 месеца на новороденото. Pufies – супер тънки и удобни. Пелени с отлична попивателна способност и защита от протичане, изработени от висококачествени материали с грижа за бебето. А линията Fashion Collection, предлага 68 вдъхновяващи модни дизайна пелени. С Pufies модата върви ръка за ръка с качеството.

Бебето получи и подарък от Тео бебе прах за пране 1,5 кг - лавандула, омекотител 1 л - лавандула, 2 пакета мокри кърпи Алое вера, два шампоана и два сапуна с аромат на бадем, душ гел с аромат на бадем и крем против подсичане.

Chipolino подариха на бебето столче за хранене "Парти" лайм. С лека и стабилна конструкция. С голяма табличка за хранене и комфортна седалка, лесна за почистване. Сгъва се лесно и компактно. Подходящ за деца с тегло до 15 кг.

Подаръкът от Sevi Baby бе мултифункционална подложка за къпане с пълнеж, както и подарък за един от посетителите – комплект дрешки от две части.

Страхотно детско столче за кола осигуриха Cryo Save.

Партньорите ни от DeSheli подариха на майката абонаментна карта за възстановяващи процедури за тяло - 12 броя.

От МБАЛ за женско здраве "Надежда" осигуриха подарък ваучер, включващ ултразвук, цитонамазка и микробиологично изследване, заедно с безплатен ехо-мамографски преглед за мама, както и 3 консултации с маг. фарм. Марияна Енева, международно сертифициран консултант по кърмене в болница „Надежда“, защото кърменето е най-доброто начало за твоето бебе. Подаръкът включва и безплатна консултация с педиатър в МБАЛ за женско здраве „Надежда“.

И за един красив финал: Професионална бебешка фотосесия за Вашето малко съкровище, подарък от екипа на МБАЛ „Надежда“.

За ползване на посочените услуги ваучерът трябва да бъде предоставен на МБАЛ за женско здраве „Надежда“ за заверка при предварително запазване на час за преглед или консултация. Ваучерът е поименен, използва се еднократно за отделните услуги и не може да бъде преотстъпван на трети лица. Не може да се заменя с паричната равностойност на подарените услуги и е валиден и може да бъде използван до 17 септември 2015 г.

Медийни партньори на кампанията: BTV, в. Монитор, Радио Витоша, Радио Зорана.

Със съдействието на „Фреш Хаус”, ул. Бяла Черква 2 (Южен парк).