Кристи Търлингтън – една от вдъхновяващите жени на нашето съвремие, е разкрила отдавна пред света за своята страст да помага на майки и бременни жени. Друга нейна страст е бягането – то не е просто хоби, което тя практикува в свободното си време. Именно бягането на дълги разстояния е пряко свързано с мисията ѝ да помага на майките по целия свят. 

Какво ли е общото между двете и кое стои в основата на благотворителната организация на Кристи (Every Mother Counts), която тя основа през 2010 г., с цел – безопасна бременност и безопасно раждане на майките по цялото земно кълбо? Ето какво споделя супермоделът.

ДА ПОБЕДИШ МАЛКИТЕ ШАНСОВЕ И ДА ПОСРЕЩНЕШ ТРЕТА ДВОЙКА БЛИЗНАЦИ

На въпроса: „Как бягането съвпада с мисията ти?“, Търлингтън отговаря: „Разстоянието е голяма бариера за жените, които искат да стигнат до качествена грижа.“ Ако човек е изправен пред предизвикателството да пробяга 26,2 мили – по собствено желание, просто, за да изпита своите възможности и да почувства удовлетворение, то пред някои жени стои трудната и невъзможна задача да извървят или пропътуват същото това разстояние, за да получат качествена грижа за своите бременност и раждане. 

Кристи поема подкрепата за здравето на жените, по-специално за майките, а малко след това самата тя се превръща в майка - през 2003 г. се ражда дъщеря ѝ Грейс, а през 2006 г. синът ѝ Фин.

Първото раждане на супермодела води до усложнения, след които много жени по света умират. За щастие, за Кристи се грижи квалифициран болничен персонал, който обаче в бедните страни отсъства. По света има немалко страни, в които нивото на здравните грижи е изключително ниско, и раждания, подобни на това на Кристи, често завършват със смърт. Именно в този момент Търлингтън научава и осъзнава, че стотици хиляди жени умират всяка година, защото нямат достъп до грижите, от които се нуждаят.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С НЕВОЛНОТО ИЗПУСКАНЕ СЛЕД РАЖДАНЕ

След трудното раждане, през което минава, супермоделът посвещава работата си на това да търси възможности, с помощта на които да подобри и услесни достъпа на жените по целия свят до адекватни грижи за майките - с качество и стойност. 

През последните няколко години, с усилията на Кристи Търлингтън, позицията на майките в бедните страни се подобрява значително. 

Източник: https://www.eonline.com/

 

Следете нашите новини и интересни истории на страницата ни във Фейсбук

Гледайте полезни лекции за родители в YоuTube канала ни

Не пропускайте новия ни брой

Последвайте "9 месеца" в Instagram