Писмо от Надежда, майка на Вяра, София, Любов и Мариян, родени във Втора САГБАЛ Шейново

"Уважаеми дами и господа,

Изпращам това писмо с искреното ми желание да подкрепя д-р Велев като Директор на САГБАЛ „Шейново“. Аз съм майка на 4 прекрасни деца и четирите са родени в Шейново в ръцете на д-р Велев. Това се случи през последните 8 години, през които д-р Велев бе директор на болницата и имам многобройни наблюдения върху развитието на болницата.

Кристина и Артьом - за тях семейството е всичко

Болницата под ръководството на д-р Велев ме впечатли с високото качество на персонала и цялата организация на болницата съчетано с абсолютна достъпност за хора от всички прослойки, като го оценявам съвсем безпристрастно и същевременно сравнявам със здравеопазването по света, като човек живял в цял свят (буквално, в 78 страни на 6 континента, като 12 години съм живяла в Америка, където завърших докторантура в Университета „Принстън“). Не мога да си представя болница в Америка – или, често казано, където и да е другаде по света – където рамо до рамо да раждат от най-богати до най-бедни и социално слаби, и да получават едно и също качество на професионализъм.

Добри новини! Успешно премина операцията на Анелиа

А това несъмнено се дължи на искрената, бих казала пламенна, отдаденост на д-р Велев към акушер-гинекологията не просто като професия, а като мисия в живота! Виждала съм го да изражда до ранните часове на сутринта и само след 2 часа отново да е в болницата и цял ден да развежда група чужденци на обмен, дошли да се учат именно от нас – и именно от д-р Велев, като велик специалист – и то без да има събота или неделя, докторът е просто неизменно в своята болница, отдал на нея съня, здравето, всичките си сили и най-вече сърцето си!

Чакани и измолени от Бог близначета ще се родят през декември

И това личи навсякъде в болницата – от прекрасния, слънчев кабинет на женската консултация, уютен и красив, до чисто-новите родилни зали, в които те посреща образът на Божията майка, която благославя и помага на бъдещите майки.

И колко пъти само съм благодаряла за чудния параклис, който докторът специално съживи и поддържа, за да е място за духовна подкрепа на майките и тези загубили децата си преждевременно, в най-тежките и в най-радостните моменти от живота ни! Наистина, няма думи, с които да изразя възхитата ми от професионализма и отдадеността на д-р Велев, и мога само да кажа, че един толкова невероятен човек и световно-признат специалист трябва задължително да продължи да ръководи Шейново, за да процъфтява тя и в бъдеще като дом на най-голямото щастие в човешкия живот!

Поклон пред д-р Велев!

С уважение,

Д-р Надежда Савова-Григорова"

Източник и снимки: II АГ Болница "Шейново"