Като че ли всичко става по законите на Мърфи – в работата е страшно напрегнато, ври и кипи... и точно тогава детето ви се разболява с всички “екстри” – повишена температура, непрестанна кашлица, мъчителна хрема...

Е, когато вашето дете се разболее, може да работите от вкъщи или да вземете болничен, но това няма да ви направи по-спокойна, нали? Днес все по-малко майки отсъстват от работа заради болното си дете. Сякаш чувате укорите на шефа си, че не може да не присъствате от важната среща, която предстои, “Сега ли намери да останеш вкъщи?!”. За жалост, доста дами споделят именно подобни емоции.

Простуда и кашлица при малките деца

Истинско спасение е, ако разполагате с любeща баба или с добросъвестна детегледачка, с която детето се чувства в сигурни ръце. Всъщност настоящата статия е ,,писмо да вашата съвест'', която, откато малкия човек е на бял свят, рядко се спокойна. Поемете въздух, припомнете си, че и това ще мине. Помислете разумно за най-подходящия ход, съществува ли такъв изобщо?

Съвети при варицела и скарлатина

Не забравяйте - за оздравителният процес няма нищо по-важно от това мъничето да е обградено от обич, топлота и грижи. Вие най-добре можете да прецените дали да останете при болното дете, или да го поверите на верни помощници, които сигурно ще се справят не по-зле от вас.

Статистика показва, че в България половината раждания са оперативни

Ситуацията, разбира се, е твърде различна, когато детето боледува от заразна болест, като морбили, рубеола, скарлатина, или има неизяснен обрив. При възрастните т. нар. "детски болести" понякога протичат твърде тежко и едва ли ще е безопасно, ако заразата се пренесе на иначе много издръжливата баба.

Така че - останете при детето си, когато то е болно. Положително ще сте по-спокойна, вместо час по час да звъните нервно по телефона, за да питате колко е температурата му и дали е изпило сиропа срещу кашлица.

Дори да сте работохолик от класа, болничните, които ще вземете, сигурно няма да се отразят на професионалните ви постижения или пък да разочароват вашия управител. Помъчете се да потиснете скрупулите си по отношение на колегите в службата, които ще се наложи да поемат някои от задърженията ви. Най-добре останете до болното дете, за да го лекувате и с обичта си. И все пак, ако работите в корпорация, която не е mom friendly, може би е дошло време за промяна или пък за още едно дете.