Преди няколко дни екипът на "Майчин дом" сподели снимки с порасналия Иван. Помните ли този малък герой? Може да прочетете историята му  >>> ТУК

Сега, 4 години по-късно, той се завръща при своите спасители. Датата не е случайна. Момченцето посещава болницата, в която поема първата си глътка въздух, на рождения си ден.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

"Честит рожден ден на малкия голям герой Иван! Днес Иван навършва 4 години!

Иван е второто дете на Радослава и Николай от Белица. Ражда се в началото на деветия месец в “Майчин дом” след една много тежка и рискова бременност. Няколко часа след като проплаква, е преместен в интензивно отделение поради двустранна бронхопневмония. Налага се и да бъде интубиран. Лекарите му дават 10% шанс да оцелее. След 18 дни болнично лечение и малък шанс, родителите и Иван се прибират вкъщи. Майка му Радослава казва, че спасяването му е по чудо.  

До шестия месец Радослава е хоспитализирана 8 пъти в болница заради болки и повръщане. Постоянно е на системи за задържане и болкоуспокояващи. Поради неправилно зашита матка при първото раждане със секцио и последвало животозастрашаващо състояние, тя прекарва 4 месеца на легло в “Майчин дом”. Заедно с нея като придружител остава и съпругът ѝ. 

“Всеки ден беше подарък за мен. До края на осмия месец лекарите успяха да го задържат."

1 от 10 бащи изпитва следродилна депресия и тревожност

4 години по-късно Иван и неговите родители се срещнаха със своите спасителите от “Майчин дом” - д-р Силвия Савова и д-р Борислав Георгиев от Клиника “Майчин риск”.

“Благодарим първо на Бог и на всички, които ни помогнаха да стигнем до щастливия край в тази тежка за нас битка. Благодарим на целия екип на “Майчин дом”. Благодарим ви, че ви има!”

Източник и снимки: Facebook Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”