Д-р Мария Николова, дм „Хранене и диетика“, МЦ ,,Д-р Сигридов", ни беше на гости и останахме очаровани от професионализма и отдадеността, с които съветва бъдещите майки. Заедно с д-р Николова поговорихме за някои от най-важните въпроси, вълнуващи майките и като цяло дамите, планиращи бременност.

Може би голяма част от хората все още не осъзнават колко е важно да внимават с какво „гориво“ обогатяват своето тяло. Истината е не само в баланса, но и в отговорността към личното здраве и здравето на най-ценните – децата.

Абонирайте се за YouTube канала на списание „9 месеца“, за да научавате първи кои са новите лекции

Майката е способна да направи особено големи инвестиции в здравето на своята рожба още по време на пренаталния период. Точно така – голямата картина на бъдещето започва да се формира именно тогава, а не след раждането.

„Трябва ли мама да хапва за двамата?“, досаден въпрос и вярваме, че всеки знае отговора, но действат ли бъдещите майки разумно или се отдават на сладки месеци, консумирайки често „забранени плодове“. Всъщност такива твърди забрани едва ли съществуват, но д-р Николова е категорична, че е важно да се поддържа подходяща линия на поведение по отношение на храната и изграждането на подходящи навици в тази посока.

Говорехме си за витамини, минерали, физическа активност и още, и още…

Ако сте пропуснали да гледате епизода с д-р Николова, можете да го направите още сега: