Здравейте,

Ние сме Магдалена и Юлиян и сме родители на Станимир. Той е едно прекрасно 3-годишно момченце, много желано и отглеждано с голяма обич. Беше усмихнато, слънчево дете, което раздаваше целувки, махаше за "чао", опитваше се да ни имитира, радваше се на другите деца, но в един момент започна да регресира. Стъни спря да забелязва както нас, така и децата и животните, спря да маха, да раздава целувки, спря да се обръща като го повикат по име, изчезна и очният контакт.

Фондация 'Даная' идва, за да спасява деца и родители

Тогава започна нашето ходене по мъките. Много близки и познати, дори и специалисти ни успокояваха,че е малък още, че ще порасне и всичко ще се оправи, че е нещо временно и момчетата се развиват по-бавно, но уви нищо от това не се оказа вярно.

Започнахме първо с изследване на слуха - проблемът не е там. След това посетихме детски психиатър, клиничен психолог и детски невролог. Всички те потвърдиха диагнозата аутизъм и разстройство в развитието. Светът ни се срина буквално за секунди, но ако трябва и света ще обърнем само и само да помогнем на Стъни да подобри състоянието си.

Да станеш МАЙКА след 25-годишна борба

Към момента детето посещава няколко вида терапии, отделно от това правим и хелации защото нивата на някои тежки метали (олово, алуминий, никел, уран) в организма му са изключително високи. Всичко това финансираме сами. Въпреки многобройните терапии напредъкът все още е съвсем малък.

Най-голямата ни надежда в момента е в прилагането на терапия със стволови клетки. Познаваме дечица с аутизъм, при които вливането на стволови клетки даде значителен тласък в развитието им и подобриха състоянието им. Именно тази надежда ни дава сили в тази нелека борба и ни кара да вярваме, че Стъни ще може някой ден да се оправя сам в живота и няма да бъде отхвърлян от обществото. Предвид факта, че е на 3 години все още, шансовете му за сериозен напредък са изключително големи.

След направени проучвания, разговори с други родители, включително и извън България, се спряхме на клиника Емсел в Киев. Изпратихме всички изследвания на детето, попълнихме въпросник и получихме тяхната оферта за една вливка, която е на стойнсот 15 000 щатски долара, а на Стъни ще са му необходими около три вливки.

Сумата е напълно непосилна за семейството ни, предвид всички други терапии, които си самофинансираме, затова се обръщаме към всички хора с големи сърца, които имат желание и възможност да ни подкрепят в борбата ни.

Благодарим ви!

enlightened Може да дарите с карта ,PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut 

https://pavelandreev.bg/campaign/pomognete-na-stani-da-ima-po-dobro-badeshte