По време на проучване на тема „Какво е влиянието на Ковид пандемията върху здравето на зъбите ни?“, заедно с доктор Вера Давидова - стоматолог, установихме, че работенето от вкъщи, локдауните и ограниченията за движение, са довели до това някои хора да пренебрегват миенето на зъбите два пъти дневно, както и да похапват по-често между храненията у дома. Също така, да не посещават зъболекаря си, докато не изпитат силна болка. Отчита се по-висока честота на кариесите и по-напреднали заболявания на венците. Същевременно Световната здравна организация (WHO) докладва за 77% спад на посещенията при зъболекар заради пандемията.



Подтикната от тази тревожна статистика, д-р Вера Давидова иска да посвети безвъзмездно два дни през месец юни за безплатни профилактични прегледи за всички, които искат да се погрижат за оралното си здраве. Можете да запазите своя час за безплатен преглед тук: - https://davidovadental.youcanbook.me/

Гарантира се безопасност в кабинета и по време на прегледа. Д-р Давидова, както и колежката й м.с. Чубурова са ваксинирани, в кабинета се дезинфекцират всички повърхности след всеки пациент и са на разположение еднократни ръкавици и калцуни за желаещите.