Кметът на община Монтана Златко Живков връчи 2435 лева на семейството на Александър. Тригодишното момче е със "заешка уста" и се нуждае от операция. Средствата са събрани от проведения благотворителен коледен базар с направени от деца и ученици от Монтана играчки, сурвачки, украшения.

Плетени октоподчета успокояват недоносените бебета УМБАЛ Софиямед Неонатология

"Благодаря на десетките хора, които се включиха в благотворителната акция. Целия месец освен празничната програма, имаме много благотворителни акции и изяви. Едната от най-големите е за него. Надявам се малко или много да ви помогне. Това е от сърцето на всички нас, които участвахме, от страшно много деца и възрастни хора от Монтана."

Oпределeте кръвната група на вашето детето, още преди то да се е родило

Майката на Сашко – Десислава Райкова изказа своята благодарност със сълзи на очи:

"За нас това е огромно добро дело и сме благодарни, че има добри хора като вас, които помагат въпреки трудните дни, в които живеем, намирате начин да помогнете на семейства като нашето, на деца като Александър. За нас е едно коледно чудо и сме много благодарни! Пожелаваме здраве на вас и вашите семейства и една прекрасна Коледа!"

Инициативата за събиране на средства продължава.

„Това е първата и няма да е последната сума, с която ще ви помогнем”, каза Мария Шуманска,  председател на Общинския съвет по наркотични вещества и допълни:

"Радвам се, че ви зарадвахме и чудесата за Сашко не приключват. До края на календарната 22-ра ще има още средства, фирми и училища се свързаха с мен извън коледния базар, който направихме и ще дарят още средства за Александър, за да може да расте щастлив и все така обичан от родителите си."

Източник и снимка: https://bnr.bg/