Божидара, която дойде на бял свят, за да ни напомни, че Животът е чудо

Поредната емоционална история от УСБАЛАГ Селена ви споделяме днес:

,,Понякога бременността може да бъде истинско предизвикателство. Такъв е случаят на Боряна, която от 16 години страда от тежък диабет тип 1. Рисковата бременност на младата жена проследила д-р Катя Телбийска. 

Пренаталният тест – защо е от ключово значение за всяка бъдеща майка

Около 24-та гестационна седмица Боряна чула от ехокардиолог, че плодът няма белодробни вени. Стресът за бъдещите родители бил огромен и веднага започнали да търсят втори специалист, който да направи пренатален преглед на бебенцето. 

Последвалите консултации в болница "Селена" първо при д-р Надежда Апостолова, а след това и при д-р Наталия Евтимова, отхвърлили тревожното твърдение. Няколко седмици по-късно кръвното налягане на Боряна рязко се покачило. 

Изписването на бебето – списък с основните неща за Големия ден

Това наложило настаняването ѝ в отделението по Патологична бременност към болница "Селена". 5 дни по-късно, когато бъдещата майка е в 34-та г.с., състоянието ѝ наложило спешно раждане на бебенцето. 

Бременна в 7-ми месец състезателката по фехтовка победи в Олимпийските игри

Малката Божидара дойде в понеделник с тегло от 1850 грама в екипа на д-р Катя Телбийска, д-р Александра Чакърова и анестезиолога д-р Таня Дилова. В момента дребосъчето е в добро състояние под грижите на екипа в Интензивния неонатологичен сектор към болница "Селена", където се изчаква покачването на теглото му, за да бъде изпратено вкъщи. В отлично състояние е и Боряна, която днес изписваме от болницата''.