Преди близо два месеца, в град Шанлъурфа, Източна Турция, се ражда необикновено бебе - то има 3 крака и 2 полови органа. Това съобщи ежедневникът Хюриет. Новороденото веднага е прехвърлено в университетската болница в град Харан, Източна Турция. Там са му проведени детайлни прегледи и изследвания от екип под ръководството на неврохирурга д-р Гюляра Чийдем и детския хирург проф. д-р Мехмет Емин Бьолекен

Неврохирургът на университетската болница в Харан д-р Чийдем заяви, че трите крака на бебето са били активни.

КАЛКУЛАТОР ЗА ТЕРМИНА

Такива случаи са изключително редки, но по-интересното е, че и трите крака на бебето бяха активни и нервите бяха свързани."

 За да живее нормално, на бебето бе направена сложна операция, целта на която бе да коригира вродените аномалии. Операцията е продължила 5 часа, но за щастие на лекарите и семейството, завършила успешно. 

При анестезията не са подадени мускулни релаксанти, за да не се прекъсне функция на крайниците. Чрез свързването на бебето към устройството за невронаблюдение всеки мускул и нерв са били контролирани и процедурите са извършени стъпка по стъпка. Третият крак и половият орган, който е бил недоразвит, са отстранени успешно.

Бременна, спасена чрез сложна операция, днес гушка бебе Димитър

 Д-р Чийдем заяви, че ще бъде направен генетичен скрининг, за да се разбере причината за състоянието на бебето. Специалистите предполагат, че бебето е родено по този начин, но е щяло да бъде сиамски близнак.

Новороденото все още е под лекарски контрол. 

Източник и снимка: https://www.marica.bg/