Целодневното събитие “Денят на жената предприемач 2023” ще се проведе на 20-ти ноември 2023 г. в Гранд Хотел Милениум София, от 9.00 часа в зала Шекспир. „Успехът в различните роли“ е тазгодишното мото на българския формат на световно признатия „Международен ден на жената предприемач“.

За 5-ти път в България организатор на формата е Асоциацията на жените предприемачи в България - „Селена“, която подкрепя инициативи, които помагат за насърчаване на равенството между половете и създаване на подходяща обстановка, в която дамите могат да преследват своите цели и да бъдат признавани за постиженията си във всички сфери на живота.

Българската Коледа дари нов кувьоз и неонатален респиратор на УМБАЛ 'Канев'

Фокусът на събитието тази година - „Успехът в различните роли“  и във всеки аспект на живота подчертава, че жените предприемачи могат не само да бъдат успешни в бизнеса, но и да играят важни роли в семейството, обществото и културната сфера. Това включва ролята им на майки, партньори, активни граждани и културни дейци. Точно и поради тази причина, тази година по време на събитието ще бъдат връчени и призове за предприемчивост на успешни и вдъхновяващи дами в своята област.
И през 2023 година, по традиция, събитието е разделено на две части, а организаторите обещават богата и впечатляваща програма, както за дневната, така и за вечерната част на формата. 

Паралелно с обучителните модули, по време на събитието, има и безплатно бизнес изложение, в което различни компании ще представят своята дейност и ще осъществяват демонстрации на живо.

Кулминацията на дневната част ще бъде дискусионен панел по една изключително важна и популярна тема, а именно: „Естествен срещу изкуствен интелект“. 

Във вечерния коктейл ще се включат различни представители и мениджъри от управленски структури на компании, които ще проведат дискусия на тема: „Лидерски умения и успешни бизнес практики“.

„Денят на жената предприемач 2023“ в България подчертава ролята на дамите в обществото и икономиката, като се фокусира на тяхната способност да се ангажират с социални каузи. Също така основен приоритет в живота на жените предприемачи е благотворителността, точно поради тази причина и по време на петото юбилейно издание на събитието, организаторите няма да пропуснат да подкрепят три различни благотворителни каузи.

Над 15 млн. бебета се раждат преждевременно всяка година

Първата кауза е на Фондация „Emprove“, която обединява дами, станали жертва на домашно насилие, като разказва техните истории, обръщайки внимание на инициативи за превенция и информираност на обществото по темата. По време на събитието, фокус ще бъде разработената от „Emprove“ програма за работодатели, свързана с превенцията на токсичността на работното място.

За всички членове на Асоциацията на жените предприемачи в България - „Селена“, да бъдеш предприемач означава не само да носиш отговорност за своя бизнес, но и да бъдеш отговорен към обществото. Изхождайки от тази сентенция, дамите ще застанат зад една топлеща сърцето кауза, а именно - „Предай нататък“. Това е инициатива, помагаща на хора и домове за възрастни в затруднено положение. 

След 7 години борба за дете, едно семейство очаква близнаци

Не на последно място, Асоциацията призовава всички гости на събитието и присъстващите бизнесите да окажат подкрепа на "Фондация за нашите деца", която е еталон за качествена социална работа, която се интегрира в държавната политика за закрила на детето. По време на събитието всеки желаещ може да закупи картички и книжки от щанда на Фондацията и по този начин на подкрепи тяхната дейност. Друг начин за подпомагане ще бъде - закупуване за офиса и дома кафе „Селена“, което е създадено специално за Асоциацията на жените предприемач и за насърчаване на каузата. 

Повече информация за международното събитие можете да намерите на официалната страница на инициативата: Women's Entrepreneurship Day