"Да, облекчава болката. Чувствам се по-спокойна, като знам, че част от Даная е на този свят. След такава трагедия, се оказва, че можеш да намираш щастието в странни неща." Това каза в интервю за “Лице в лице” Ани Стоянова, която през май загуби едно от децата си - Даная. 

Историята на момичето можете да си припомните >>> ТУК 

15-годишната ѝ дъщеря изпада в мозъчна смърт след хематом в главата. След това Ани дари органите ѝ, за да даде шанс на трима души да продължат своя живот. Тя осмисля смъртта ѝ със създаването на фондация „Даная“, чрез която иска да помага на децата. 

“За мен решението не беше трудно. Това е висша форма на човеколюбие. Това са изначалните ни човешки добродетели: да сме в помощ на другите и обществото си”, добави още Ани Стоянова. 

“Не се ли чудите защо всеки човек, сблъскал се със здравната система, може да формулира пет проблема в нея? Те се неглижират непрекъснато и са много назрели. Не се ли питате защо на болниците се налага да лъжат в подаването на данни до НЗОК, за да могат да работят и получават нормално заплащане? Не се ли чудите защо част от лекарите получават смешни пари?”, запита жената.

Дете на 2 годинки погълна метадон и е с опасност за живота

И добави: “Виждаме го, но нищо не се случва, а знаем за проблемите”.

Източник и снимка: https://novini.bg/