Социално отговорния проект за деца „Маргаритка“ с нова мисия! Бъди Добър! Подари Извинявай, Моля и Благодаря! Нови детски герои с мисия от „Маргаритка“! Думичките Извинявай, Моля и Благодаря вече са главни персонажи в съдържанието за деца! Създателите на Проект „Маргаритка“ вярват в доброто и всичко, което правят за децата на България има мисия.

14-годишният Хеман създаде сапун, който помага за лечение на рак на кожата

През този сезон мисията на Виктория Величкова и Яна Липованска  -  създателите на проект „Маргаритка“ - е да се изправят пред огромното предизвикателство да спасят Вежливите Думички и да помогнат те да не изчезнат! Не само от света на децата, а от общуването между всички нас!

И за да се справят с тази сериозна задача, двете дами решават да превърнат трите важни думички Извинявай, Моля и Благодаря в симпатични малки същества, които децата да обичат.

Жена, родена с две матки, е бременна и във всяка от тях има по едно бебе

Сега децата ще могат да се запознаят с Извинявай, Моля и Благодаря по няколко начина - през видео съдържание, създадено специално за всяка думичка, на живо с куклена театрална постановка, през нежна песен, през вълнуваща история в книжка, през вълшебна аудио приказка и под формата на любимата плюшена играчка.

А защо и играчка? Защото любимата играчка участва във всички игри, всеки ден и е част от живота на децата. Визията на трите нови геройчета е измислена така, че персонажите да са сладки, да провокират усмивка и да дават емоция. На гърба на всяко малко същество е избродирано неговото име, а характерите на персонажите са измислени спрямо значението и начина на използване на думичките Извинявай, Моля и Благодаря.

Запознайте се с Извинявай, Моля и Благодаря тук: 

Идеята за тези герои с мисия не идва случайно. Екипът на проект „Маргаритка“ вече 7 години създава изключително харесвано съдържание за деца с образователен характер и кампанията за спасяването на Вежливите Думички е естествено продължение на работата на „Маргаритка“.

Провокирани от грубостта и липсата на уважение и възпитание в елементарната комуникация на съвременното общество, Вики и Яна се обръщат към българските семейства с малки деца и ни предизвикват да се замислим:

Колко лесно казваме Извинявай, когато неволно сгрешим?

А колко често казваме Благодаря, когато някой ни помогне или ни зарадва?

А можем ли да бъдем мили и да кажем Моля, когато имаме нужда от нещо?

И изобщо дали показваме на децата си колко голямо значение има да казваме Извинявай, Моля и Благодаря?

Вики и Яна разбират, че децата най-лесно придобиват знания през игра, музика, танци и приказка. И за това представят Вежливите Думички като симпатични малки същества, които участват в различно съдържание, създадено така, че децата да го харесват, разбират и да учат от него.

Да се появиш на бял свят с тегло от 500 грама

А идеята за плюшена играчка за всяка думичка е свързана с това, че децата ще държат в ръцете си Извинявай, Моля и Благодаря и точно тези играчки ще участват във всекидневните игри. А така Вежливите Думички ще са навсякъде с децата и ще имат присъствие в живота им.

КНИЖКА:
Важните Извинявай, Моля и Благодаря се появиха за първи път миналата година във вълшебната приказка на Илия Деведжиев и са в ролята на главни герои в детската книжка „Маргаритка и Вежливите Думички“, създадена съвместно с издателство „Сиела“. Нарисувани от художничката Веселка Велинова трите пухкави, шарени, весели и много симпатични герои стават любими на децата.

ТЕАТЪР:

Този сезон децата и техните семейства вече имат възможност да се потопят във вълшебния свят на трите създания Извинявай, Моля и Благодаря и с Куклено мъпет шоу на живо „Вежливи Думички“. Събитията на проект „Маргаритка“ не са само за децата, а са преживяване за цялото семейство. Всеки, който е бил на „купон“ с Маргаритка знае, че понякога родителите се забавляват повече от децата!

Събитията във Варна и София вече са факт, предстоят Русе и Велико Търново, а в началото на следващата година – Пловдив, Бургас и Стара Загора.

ВИДЕО:

Трите вежливи думички имат и своето официално представяне чрез видео съдържание в YouTube канала на „Маргаритка“, както и в профилите на проекта в социалните мрежи.

Всяка думичка си има отделно видео, в което разказва за себе си – какво обича да прави, кога се появява в живота ни и как може да ни помогне. Заедно с любимите Биби и Мими, съвсем по детски и през вълшебството на приказните герои, трите малки създания Извинявай, Моля и Благодаря оживяват и стават част от живота на децата.

https://www.youtube.com/watch?v=MubUFSua-g8&list=PLKQdJt2SHrje1wQwgA_Wgx-njpYB_58Zv

АУДИО ПРИКАЗКА:

Децата ще слушат и аудио приказка „Маргаритка и Вежливите думички“ в средата на месец декември. Приказката e записана с гласовете на Виктория Величкова (Маргаритка), актьорите Димитър Иванов – Капитана (Бухал), Диляна Спасова и Илияз Илияз, разказвача на приказки Илия Деведжиев и децата Алина Данчева и Сава Тодоров в ролите на Мими и Биби. Приказката ще се публикува в YouTube и ще е достъпна напълно безплатно, благодарение на подкрепата на бизнес партньор на проекта. 

МУЗИКА:

Проект „Маргаритка“ говори за Вежливите Думички много отдавна. „Казвам аз Благодаря“ е едно от десетте музикални произведения от първия авторски албум с детски песнички на проекта, посветен на полезните навици.

А във видео поредицата Маргаритка „Полезни Навици“, публикувана в YouTube канала на проекта, едно от най-гледаните видеа е „Ето как Казваме Извинявай“! Всички видеа в канала на проект „Маргаритка“ имат над 124 милиона гледания!

https://youtu.be/pTLohis_XWI?si=ohQkebxoAvgQaEi3

Проект „Маргаритка“ се грижи за децата на България вече 7 години, създава музика, видео, книжки и успя да развие единствените съвременни български детски герои – Биби, Мими, Маргаритка и Бухалче. Герои, които са любими на децата и се превърнаха в техен ролеви модел за подражание.

И създаването на още персонажи, още повече и с такава важна мисия е следващата крачка в работата на проект „Маргаритка“.

Вики и Яна споделят:

„Всеки ден повтаряме на децата, че Вълшебните Вежливи думички са важни и трябва да ги използват, но дали самите ние сме достатъчно добър пример и казваме Извинявай, Моля и Благодаря толкова често, колкото искаме от децата си?

Дали ние – порасналите, големите хора, точно ние които мислим че знаем всичко, достатъчно често признаваме грешките си пред децата си и се извиняваме? Дали им благодарим за разбирането, така както очакваме от тях да ни благодарят? Дали казваме моля всеки път, когато искаме нещо от тях?

Вероятно не успяваме да използваме така наречените Вълшебни Думички толкова често, колкото вярваме, че трябва!“

Кампанията за спасяването на „Вежливите Думички“ е насочена към децата, но отправя провокация към всички - да бъдем по-добри, възпитани, да подхождаме с уважение и самите ние да се превърнем в добър пример за децата.

„Всеки може да благодари

и не бива да мълчи!

подай ми ръка и казвай на всеки

БЛАГОДАРЯ!“

Всичко за проект „Маргаритка“, можете да откриете тук:

https://margaritka.bg

https://www.youtube.com/@user-pn8el3zf3l

https://www.facebook.com/margaritka.bg/

https://www.instagram.com/margaritka.bg/