Всеки родител може да вземе безплатна дрешка за своето дете. Достатъчно е да се включи в първото за тази година събитие от кампанията ‘’Вземи дрешка с усмивка’’, на което всеки може да вземе без пари дрешки за своя малчуган.

То ще се проведе на 22 май от 11:00 ч. до 17:00 ч., на поляната зад музея „Земята и Хората”. Станалата вече традиция дарителска кампания  се организира от компанията за детски дрехи “ Скрито в Скрина” и всяка година радва стотици деца.

Основния принцип на „Скрито в Скрина” е изкупуване на умалелите детски дрехи от родители в България, на които дава нов живот и препродава на символични цени, с цел насърчаване на устойчивата икономика и стимулиране на разумно пазаруване и рециклиране. При процеса на купуване част от дрехите биват оставяни за дарение и така всяка година фирмата организира дарителски кампании, на които отваря своите врати.

Тези събития са силно посещавани от родители, които на свободен принцип идват и си взимат каквото им е необходимо за техните деца. Някои също донасят дрехи с идеята предай нататък.  Инициативата винаги се комуникира до отдели Социално подпомагане на софийските общини с цел да достигне до колкото се може повече хора.

Елате и вземете дрешка с усмивка!