Платформата “Майко Мила”, основана от Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, започна нова видео подкаст поредица, посветена на всички интересни, важни, страшни и шантави моменти, свързани с родителството и отглеждането на деца.

Видео подкастът, базиран в сайта на “Майко Мила” и споделян в социалните мрежи на платформата, се казва “Да оцелееш като родител” и говори открито и честно за всичко, свързано с необятната роля на родителя: отглеждането на децата, семейния живот, здравето, финансите, личното счетоводство, психическите проблеми, персоналните предизвикателства. Всяка тема Елисавета и Красимира обсъждат в компанията на страхотни събеседници – историци, психолози, счетоводители, юристи, експерти по хранене и здравословен начин на живот. Те дават отговори на много въпроси, които си задават съвременните родители, правейки го по достъпен и полезен начин.

“Да оцелееш като родител” грабва интереса на публиката с неформалния и подкрепящ тон, с който се говори по сериозни теми като преодоляването на следродилната депресия и превенцията на домашното насилие, замърсения въздух и храната, която консумираме, начина ни на живот и грижата за психическото и физическото ни здраве.

Първите 16 епизода от видео поредицата са вече факт и включват разговори със специалиста по нова и най-нова история на България проф. Маргарита Карамихова, с Елена Кръстева – психолог и част от екипа на акушерски кабинет “Зебра”, с Камелия Калайджиева – собственик и управител на счетоводна къща Fourmate, и с фитнес инструктора Лазар Радков.

Предстоят още вълнуващи срещи и разговори, чрез които всеки ще може да намери подкрепа и разбиране за предизвикателствата и трудностите, веселите и чудните моменти от това страхотно пътешествие родителството, в което най-важното, разбира се, е да оцелееш.

Проектът “Да оцелееш като родител” е финансиран по програма „Кризата като възможност" на Столична община, администрирана от Асоциация за развитие на София.