Близо 1700 новородени са проплакали за първите 6 месеца в болницата

Запазва се тенденцията за ръст на ражданията за първото полугодие в университетската акушеро-гинекологична болница в сравнение със съшия период на миналата година. В "Майчин дом" през тази година се раждат средно по 10 бебета дневно, като до момента в най-голямата АГ болница в страната са се родили близо 60 двойки близнаци и 1 тризнаци.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Момченцето, родено в първата минута на 1 януари тази година в „Майчин дом", което грабна и приза за първото родено бебе за 2023 г., даде силен старта за бебенцата момченца – за първите 6 месеца родените момченца са със 100 повече от момиченцата.

ИМЕННИК - ЛЮБИМИ ИМЕНА ЗА МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА

За първите 6 месеца в болницата са полагани интензивни грижи за почти 300 недоносени бебенца, като най-малкото новородено е било малко над 600 грама.

Забелването при момченцата - разговор с уролог

Болница „Майчин дом" увеличи многократно и броя на ендоскопските операции в сравнение с миналата година. До момента са извършени над 3700 операции в АГ болницата, която поема най-тежките гинекологични случаи от цялата страна. Над 10 изключително сложни животоспасяващи АГ операции са извършени от медицинските специалисти на "Майчин дом" за първите 6 месеца на 2023 г.