Тази година най-големият семеен форум Академия за родители ще е на открито. В два поредни дни - 16 и 17 юли, в рамките на Sofia Summer Fest, в Южен парк II семействата от София и региона ще се включат в наситената програма на събитието.

Програмата е разнообразна и е полезна, както за бъдещи родители, така и за настоящи майки и татковци и техните деца. Бременните и бащите, очакващи дете ще участват в практически работилници по първа помощ, масаж, кърмене, къпане и успокоение на бебето. Дихателни техники, упражнения за бременни и възстановителна гимнастика при диастаза допълват програмата.

Кои фактори влияят на външния вид на бебето

Всички желаещи ще могат да чуят лекции на водещи специалисти и да им зададат своите въпроси, както и да си поговорят с тях на място. Организаторите са планирали 12 важни и интересни теми, свързани с дисциплината и границите, връзката между захранването и ранното детско развитие, играта, щастието на децата, отношенията между партньорите в семейството, тръшкането и емоциите на децата и други. Част от лекторите са Мадлен Алгафари, Ива Александрова, Теодора Пампулова, Маги Пашова. Освен лекционната част, безплатни консултации на място ще предоставят водещи логопеди от страната.

Децата също няма да скучаят. Ще учат китайски и други езици, ще участват в забавни тренировки, в различни арт работилници, в демо уроци по програмиране и роботика, в забавни игри. За най-активните ще има подаръци и лакомства.

Първият час на бебето

В рамките на два дни всички посетители ще могат да се запознаят на място с над 40 водещи организации, които предлагат полезни услуги и продукти за децата, бита и семейството.

Първият ден от семейния форум ще завърши с Минифест (не)Възможното образование. Неговата програмата включва няколко вдъхновяващи документални филма за образование.

Събитието е безплатно за всички, а организаторите обещават прекрасни два дни, в които семействата да са заедно на открито и да имат качествено време един с друг.