Безопасно ли е в колата за бебето? Не пестете и купете на детето си хубаво столче, което ще можете да използвате по-дълго време, по-безопасно е, а и по-удобно за него. Столчето за кола е най-сигурното място за бебето по време на пътуване. В противен случай – при внезапно спиране, детето може силно да пострада.

Вие, разбира се, не разчитате само на столчето за кола и карате много по-внимателно, като колата ви винаги е изправна.


Има и още неща, които трябва да съобразите при пътуването с бебе: какви са условията там, където отивате, има ли наблизо добър педиатър и т.н. Вярваме, че всичко това може предварително да се провери и ако се подготвите добре, пътуването ви заедно може да се превърне в незабравимо преживяване.

Е, винаги съществува и риск да не протече всичко по план, но това е по-малко вероятно. Така че не се колебайте – вземайте бебето с вас! Всичко, което е необходимо, е сигурно и удобно бебешко столче за кола, добра организация и попътен вятър! 

А що е то „правилен избор“ на бебешко столче за кола – споделяме 10 стъпки, които да ви доведат до правилното решение:

1.   Уверете се, че столчето за кола отговаря на стандартите за безопасност на Европейския съюз.
2.   Изберете продукт, разработен и фокусиран изцяло към безопасността, комфорта на бебето, както и удобството за родителите при използването му.
3.   Стремете се към интуитивен дизайн – лесно, удобно, практично, но и smart.
4.   Не пренебрегвайте факта, че столчето за кола от по-висок клас ви предлага повече функционалности и възможности за регулация – важни за комфорта при пътуване, както на детето, така и на родителите.
5.   Потърсете столче за кола с допълнителна защита от общите стандарти- системите за странична защита при удар са точно такива.
6.   Важно е изборът ви на столче да се определи и от възможността на продукта за по-добро легнало положение за новородени (недоносените бебета не правят изключение). Тази опция е важна, защото бебето заема удобна и безопасна позиция за сън, съответно – безопасно и спокойно пътуване. 
7.   Съблюдавайте за по-качествени, здрави и износоустойчиви материали използвани при изработката на детското столче за кола.
8.   Вижте дали столчето разполага с вградена вентилационна система, която гарантира циркулация на въздуха и по-добра регулация на телесната температура на детето – това е особено важно през лятото, когато околната температура е висока и автомобила се нагрява интензивно от слънцето.
9.   Столчето трябва да притежава функционалност за адаптиране на размера си спрямо това как и колко детето расте – разбира се, с малко помощ от ваша страна.
10.  Любимото ни – колани със система за лесен достъп --  магнити от всяка страна на седалката за лесно закрепване на коланите и поставяне на детето в седалката.

Всяка от десетте точки е полезна, необходима и определено гаранция за спокойно шофиране в компанията на бебе или малко дете. Знаем, че сякаш изглежда невероятно един продукт да притежава всички тези качества накуп, но всъщност има такъв, при това е проектиран и създаден с мисъл, любов и концепция за безопасността на най-малкия член в семейството. Без компромиси. Без грешки. Без детски плач.

Swandoo Marie3 i-Size – столче за кола от ново поколение.

Кликнете тук и научете повечеhttps://tinyurl.com/3w3ksh8c