Здравейте, пиша ви с треперещи ръце и сълзи от щастие – днес се роди нашата безценна дъщеря – Дея. „Не е единственото бебе на света“, може би ще си помислят вашите читателки, но за мен това дете е огромно благословение. Посрещнахме я с огромен трепет и емоции, защото преди тази бременност преживях пет спонтанни аборта. Дълго време се лутах от лекар на лекар – загубих се между фразите – „случва се“, „млада сте“ и „следващият път всичко ще бъде наред“.

Нямах никаква представа колко много жени минават през същото, защото явно по тази тема не се говори публично. Аз също нямаше с кого да си споделям, четях тайно разни форуми и групи във Фейсбук. Благодарна съм на дамите, които ми отговориха на лично съобщение и ми съдействаха с информация за специалисти, изследвания и промяна на начина на живот. Четях и се чувствах като „индианец“ – нищо не разбирах. Емпатия от лекари успях да усетя на доста по-късен етап. Имах чувството, че съм подвижна касичка и всички изследвания и прегледи се правят, за да кажат, че има нещо пуснато, обаче без да се вземе предвид индивидуалния случай. Все пак дадохме около 5000-6000 лв. за изследвания и прегледи, не се виждаше проблем. Нямах тромбофилия, NK клетките си бяха в норми, не съм имала проблеми с щитовидната жлеза, матката ми си беше чудесна. В крайна сметка попаднах при един репродуктивен специалист, който изрази мнение, че качеството на яйцеклетките не е било добро. Тук уточнявам, че при резултатите на моя мъж не беше изолиран проблем.

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Повярвах на този лекар и прочетох купища литература по темата, промених си навиците, започнах да спортувам и забравих за съществуването на онова нещо, наречено „бяла захар“. След повторна консултация с него, започнах да приемам и добавки с антиоскиданти и витамини.

Оказах се бременна за шести път, след цели 9 месеца подготовка! И ето, днес се появи нашата мечта, плод на вяра, постоянство и любов! Пожелавам го и на другите дами, които ви пишат и успех на целия ви екип!

Teкст: А. Славова, София

Не се съмняваме, че през годините се превърнахме във верен съмишленик на хиляди български семейства, усещането е прекрасно, но отговорността - огромна. Всекидневно работим в екип с едни от най-добрите лекари в България, за да сме полезни без компромис. Не си поставяме граници, а само нови цели, всички те са обединени от една мисъл - да ви подкрепяме безрезервно - от планирането на дете, до появата и отглеждането му. Съвсем скоро „9 месеца“ създаде две тематични Фейсбук групи с цел да предоставя на членовете им проверена информация, ексклузивни срещи със специалисти, специални подаръци от партньори и разбира се, да им осигури уютно пространство за комуникация и взаимопомощ. Очакваме ви и там!

Ако желаете, можете да се присъедините към тях още сега:

Зачеване, бременност и раждане

Майките на „9 месеца“