Лятото е все по-близо и сигурно вече разглеждате възможностите за организиране на така желаната почивка. Освен ако не сте от онези ранни птици, които вече планират поне втора ваканция. На тях най-чистосърдечно завиждаме. Така, де, ако това ви предстои, предполагаме, че вече сте се гмурнали в дълбокото море от различни предложения къде и как да прекарате лятото със семейството си.

Калкулатор за пола на бебето 

Наистина изборът е огромен както откъм дестинации, така и откъм настаняване. Ако тази година търсите различното преживяване, близо до природата, като почивка на каравана, например, но пък се чудите дали тази ваканция би била подходяща за деца, в следващите редове ви споделяме опит и съвети, които правят този вид летуване със семейството изпълнено със слънчеви щастливи моменти.

Неслучайно и една от тенденциите, която се наблюдава през последните летни сезони, е, че и у нас хората все повече избират почивка на каравана през летния сезон на Черноморието. Едно от обясненията е много просто – ваканцията на каравана е мястото, което събира в едно природа, забавления за цялото семейство и удобства, от които имаме нужда. Едновременно с това пък не е необходимо да притежавате такава, можете да я наемете бързо и лесно. Какво повече ви трябва за една щастлива и спокойна почивка? Естествено, спокойна е в огромни кавички, защото си знаем децата. 

Именно този им устрем да бъдат любопитни към света и да го изследват непрестанно прави ваканцията на каравана чудесен начин да ги запознаете с радостта от приключенията на открито и качественото време, прекарано със семейството. Ако пък имате бебе и се чудите дали този вид лятна почивка е подходяща за него, вярваме, че ще успеем да ви убедим в положителния отговор на този въпрос – защото в караваната просто има всичко необходимо, за да се чувствате вие, вашата половинка и детето ви добре. Винаги може да разчитате и на подкрепата на хора с опит, които ще бъдат до вас през целия процес и ще ви помогнат да изберете най-подходящия вариант за цялото семейство, какъвто е екипът на Karavani.bg.

Време е да планираме заедно! Ето няколко стъпки, през които да минете, за да сте сигурни, че децата ви ще имат пълноценно преживяване.

Семейна почивка с малко дете - къде и каква да изберем

Включете ги в планирането

Децата са по-склонни да се вълнуват от нещо, в което участват, така че включете ги в етапите на планиране. Ако са достатъчно големи, дори можете да изберете заедно (или почти заедно) мястото за почивка и караваната. Насърчете ги да проучат района и какви биха били интересните дейности и локации, които да изследват. Ако пък са по-малки, можете да им разкажете какви страхотни дни им предстоят и как ще се забавлявате заедно на плажа.

Пригответе багажа умно

Преди да започнете непосилните опити да вкарате цялата къща в куфарите, се запознайте добре с всички удобства, с които разполага караваната, която сте наели. Днес в един такъв летен дом на колела може да намерите собствени баня и тоалетна с топла вода, пълно кухненско оборудване, пералня, сешоар, кафе машина… Включете и децата в приготвянето на багажа, за да ги ангажирате още повече във вълнението за предстоящата почивка. Сигурни сме, че и те има свои раници, които да напълнят с играчки за открито, като фризби, топки, федербал и др.

Почивка на каравана с цялото семейство: Кога и как да планираме

Направете преживяването забавно

Най-добрият начин да запознаете децата с почивката на каравана е да я направите забавна. Сигурни сме, че повечето от тях ще бъдат супер впечатлени от факта, че къщата им за лятото е на колела. Разказвайте им и им показвайте всичко наоколо. Планирайте дейности, които ще се харесат на всички, като разходки на интересните места в района, колоездене, плуване и пикници. Насърчавайте децата си да участват в тези дейности и се уверете, че едновременно с това разбират важността да пазим и уважаваме природата.

Запознайте децата с нови приятели

Много приятелства за цял живот се създават по време на почивка с други семейства, които избират караваната. Това е и ваканцията, която прави социализирането със “съседите” някак естествено приятно. И много лесно, докато си споделяте истории, правите заедно барбекю, а децата ви заедно кроят следващата лудория.

Не се притеснявайте за времето

Знаем, че въпросът какво ще е времето е един от основните фактори, които могат да внесат напрежение в лятната ваканция, особено ако сте със семейството. Е, хубавото на почивката на каравана е, че сте почти независими от него. Ако времето е дъждовно, спокойно можете да се приютите под навеса на верандата (голяма част от караваните разполагат с такава) и да се насладите на настолни игри или пък филм. Така ще имате необходимия въздух за всички, който обикновено липсва в една хотелска стая, например.

Отпуснете се и се наслаждавайте

И накрая, не забравяйте да се отпуснете и да се насладите на почивката си на каравана със семейството. Това е една безценна възможност да създадете хубави спомени с децата си. Насърчавайте ги да се наслаждават на времето без екрани и устройства, изпълнено със слънце, плаж, море и нови приятели.

Знаем, че колкото и лесно да звучи всичко дотук, организирането на подобна ваканция за първи път вероятно ще повдигне доста въпросителни. Знам също, че когато имаш добър партньор в този процес всичко върви като по морска вода. Затова не се притеснявайте да питате и да търсите най-доброто за себе си и за семейството си. Екипът на Karavani.bg е насреща да посрещне всичките ви желания, да ви направи най-подходящото предложение и да ви съдейства във всеки един момент от процеса на планиране и осъществяване на мечтаната лятна почивка.