Ангажиментите около прането невинаги са удоволствие, когато обаче са свързани с бебето, определено превръщат целия процес в приятно занимание, изпълнено с любов и свеж аромат на финала. Споделяме с вас някои основни правила по темата, както и подходящи продукти, чиито качества са достойни да се погрижат за дрехите на най-сладкия член в семейството.

Започваме с…
Цветни дрехи обикновено се перат при 40 градуса, а бели при 60 градуса. За пелени, спално бельо и хавлии изберете програма за пране на бели дрехи при високи температури (90°) с предпране и измиване. Когато машината приключи измиването, можете да отново да стартирате програмата за изплакване или допълнителна опция изплакване. Дрехи, които сте закупили току-що, е достатъчно да се преплакнат на 30 градуса, само за да се премахне прахта, която се събира, когато дрехите стоят дълго в магазина или в килера. Винаги перете дрехите на бебето отделно от вашите.

Режим БЕБЕ
На пазара се предлагат специални перални машини с отделна програма „Бебе”. По този начин дрехите на малките се перат при температури над 90 градуса. Така ние максимално съблюдаваме нужната хигиена на бебето. Друго предимство на повечето съвременни перални е специалният дисплей, на които се индикира, че машината е заключена… Точно срещу „взлом” на малки деца по време на работата на уреда.

Кой е подходящият прах за пране?
Кожата на бебето е изключително чувствителна и би могла да реагира твърде бурно на някои съставките в праха за пране. Когато прането приключи, уверете се, дрехите не са „лепкави”, усетете с ръка дали са добре изплакнати. Ако забележите, че са именно такива, включете още веднъж програмата за изплакване. За да избегнете именно подобна ситуация, ви съветваме да избирате течна форма (гел), вместо прахообразната.

Да използваме ли омекотител?
Кожата на новородено бебе е изключително чувствителна, затова, избирайки омекотител, трябва да се уверите, че той е хипоалергенен. Някои омекотителите могат да причинят алергии – зачервяване, обрив, лющене, сърбеж или възпаление на дихателните пътища, а често причината е, че оставят следи по дрехите след изпиране или са с твърде голямо количество аромат. 
При омекотителят Sensimo това не е така, защото спецификата на формулата му успешно неутрализира отрицателния заряд на дрехите във водна среда. Вследствие се сформира филм върху тъканите, съхраняващ влакната, като едновременно ги предпазва от намачкване, спомагайки за тяхното по-бързо съхнене. На финала ще си имате меки, все така фини и нежни бебешки дрешки, които без колебания ще преобразят малкия човек.

На какво да обърнете внимание при закупуването на перилен препарат? 
При закупуване на такъв продукт, който ще се използва за гардероба на бебето, на опаковката трябва да пише, че продуктът е дерматологично обозначен. Задължително е препаратът да бъде обозначен със знак 0+, което означава, че може да се използва от най-ранна възраст, още от самото раждане. 
Такъв е Sensimo гел (900мл, 36 пранета), подходящ едновременно за бели и цветни тъкани, разработен за изпиране на бебешките дрехи от първия ден след раждането. 
В случай че търсите съмишленик само за цветно пране, то на помощ идва Sensimo гел (900мл, 36 пранета), който също е съобразен със спецификата на чувствителната кожа. Формулата му предотвратява посивяването на прането и притежава функционална съставка с избелващо действие. 
Друга опция е и Sensimo гел за цветно пране (900мл, 36 пранета), чиято формула предотвратява преноса на цветове между дрехите по време на пране. Разбира се, отново имаме формула, която обича нежната кожа и знае как да се погрижи за нея.

Най-важното, което трябва да знаете за перилния препарат Sensimo:

  • Комбинацията от подбрани щадящи нейоногенни пенители.
  • Осигурява идеално изпиране и при ниски температури.
  • 100% водо-разтворима формула БЕЗ отлагане по тъканите и в околната среда. 
  • Ефективно изпиране дори при 300С.
  • Хипоалергенен продукт. Намалява до минимум риска от алергии.
  • БЕЗ агресивни за човешката кожа анионни пенители (SLES, SLS, LABSA).
  • БЕЗ сулфати, оцветители, ензими и фосфати. 
  • Дерматологично тестван. 
  • Суперконцентрат.
  • Еко ориентирана опаковка, изработена от PET, който е най-лесно рециклируемия материал.