"С две малки деца вкъщи и работа на пълен работен ден, как е възможно да съм бременна с близнаци?!" Е, оказало се факт. В самото начало, на бременната жена съобщили, че долавят втори сърдечен ритъм, а при един от последвалите прегледи лекарът информирал: "Има три сърдечни удара. Имате тризнаци."

Няколко месеца по-късно семейството разбрало, че очаква еднояйчни тризнаци. По думите на майката, в този момент тя спряла да се тревожи каква кола ще кара, дали някога ще излезе отново на вечеря и дали скоро ще може да се наслади на почивка. Единственото, за което мислела, било бебетата да се родят здрави. "Моля те, Боже, нека имат 10 пръста на ръцете, 10 пръста на краката, сърца, които работят, очи, които виждат, моля те, нека са добре."

Жена забременя с близнаци седмици след появата на първото ѝ бебе

За щастие, бебета се раждат в отлично здраве. "Неусетно минаха 10 години. И нашите три малки момчета, шансовете за които са около 100 милиона към едно - стават на 10 тази година на 10/10. В чест на златния им рожден ден, ето 10 съвета как да оцелеете сред лудостта да отглеждате еднояйчни тризнаци."

  • Празнувайте различията им

Обличайте ги различно, за да можете да ги различавате. От първия ден. Боядисахме големия нокът на краката на всяко момче - един червен, един син, един зелен. Понякога имаха по-добър педикюр от мен. Но винаги сме знаели кой кой е - и все още знаем. Защото макар да си приличат, те наистина са различни. И сега те носят червени, сини и зелени ризи. 

  • Никога не излизайте от вкъщи без найлонова торбичка. Или три. 

Повярвайте - торбичките се изключително практични и ще ви помогнат да се справите с различни непредвидени ситуации. Удобни са за всичко. 

  • Бъдете готови за всякакви коментари от околните. 

Хората ще задават всякакви въпроси: „Тризнаци ли са?“ „Правили ли сте инвитро?“ или дори: „О, Боже мой! Тризнаци?! Това трябва да е кошмар!“ Когато ситуацията позволява, кимнете, усмихнете се и си тръгнете. 

9 МЕСЕЦА вече е във VIBER - присъедини се към нас!

  • Излезте от къщата.

Без значение колко време ще ви отнеме да им облечете якетата и да ги подготвите за разходка, без значение какво е времето - студено, дъждовно, горещо или снежно...Излизайте редовно навън. Вероятно подготовката за излизане ще е по-продължителна от самото време, прекарано навън, но въпрки това, го направете. Свежият въздух се отразява добре на тялото и ще развесели децата ви.

  • Не бързайте с махането на пелените. 

Приучването към гърне не е лесно, а приучаването на тризнаци към гърне е почти невъзможно. Много вероятно е да се случи така, че едно от децата да се облекчи върху кадифената възглавничка на стола в местен ресторант, но... не се паникьосвайте, просто съберете безгрижно нещата и децата си и оставете голям бакшиш. И още нещо - не се връщайте отново там. 

  • Когато дойде време за детска градина, разпределете децата в отделни групи.

И на първия учебен ден очаквайте, че те ще се опитат да се върнат обратно в утробата. При мен това се случи почти буквално - бях с пола и децата попаднаха под нея, като напълно отказваха да помрдънат оттам. Разделянето им обаче беше необходимо. Никой учител в детска градина не трябва да различава еднаквите тризнаци, докато преподава азбуката. Не е честно. Както за тях, така и за децата. Разделянето на тризнаците е правилното нещо. А решението за вас е - просто да носите панталони през първия ден.

  • Когато тризнаците са бебета, накарайте другите деца да ви помагат с грижите.

Може да не им харесва, но въпреки това го правят, защото могат и уменията им позволяват. Нашето 2-годишно редовно дете държеше бутилките на тризнаците. Днес и петимата помагат с прането, разхождат кучетата, мият чиниите и изхвърлят боклука. Кой каза, че да имаш пет деца е трудно?

  • Слушайте ги.

Те може да са малки деца, но всъщност са вече големи. Приемайте ги като вашите малки хора, които обаче имат големи чувства. Важно е да чувате нуждите им, техните желания, тревоги и страхове.

  • Проявявайте емпатия. Отделяйте им време.

Не мога да кажа, че винаги правя това, но мога да кажа, че ще съжалявате, ако не го направите.

Мама на тризнаци с изумителни снимки Преди и След

  • И за финал - никога не се отчайвайте, каквото и да е положението, наслаждавайте се на богатството да имате не едно, не две, не дори три, а цели 5 или повече деца.

Да, трудно е, да, има стресиращи сутации, но въпреки това единстветото, което има значение, са споделените моменти между вас и тях. Възползвайте се максимално, изживейте времето си с децата пълноценно. Защото за един миг малчуганите ще пораснат и ето, те вече ще бъдат на 10 години.

Източник и снимки: https://www.pregnantlife.net/