Педиатри настояват да се въведе времеви диапазон, в който родителите да могат да разхождат децата си на чист въздух и слънце в градските паркове и планините. Опасенията им са, че затворени вкъщи за по-дълъг период от време, децата не могат да изразходят енергията си, което неминуемо води до невротично поведение и проблеми. Добър имунитет сред децата се изгражда чрез балансиран хранителен режим, разходки на чист въздух и физическа активност.

ВИЖ ОЩЕ: ПРЪЧКА В ГОРАТА, ВМЕСТО ТАБЛЕТ В РЪКАТА 

Много е трудно в сегашната ситуация децата да си стоят само вкъщи, защото те имат нужда да излизат навън при спазването на всички противоепидемични мерки, коментира педиатърът д-р Николина Колева пред БНР. Тя бе категорична, че един от факторите за добър имунитет са редовни, умерени физически упражнения. Също така разходки навън и излагане на слънце.

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Намалената физическа активност и ограниченото излагане на слънчева светлина неминуемо води до срив на имунитета сред децата, смята и завеждащият педиатричното отделение в многопрофилната болница в Добрич д-р Йовчо Йовев. Той също е на мнение, че парковете трябва да бъдат достъпни за децата в определен времеви отрязък.

Източник: bgnair.bg