С деца на каравана е лятното преживяване, което събира цялото семейство на едно място – сред природата, изпълнено е с прекрасни моменти, които след това се превръщат в спомени, а забавленията нямат граници, буквално. За да скочите в тази ваканция, не ви трябва много. С неограничените възможности, които се предлагат днес, можете бързо и лесно да наемете своята каравана. Тази каравана, в която виждате за себе си и семейството си уют и всичко необходимо за прекрасната лятна почивка.

Почти сме сигурни, че организацията на това приключение би попаднала във вашите ръце, поне в частта с приготвянето на багажа, и тук идваме на помощ със списък с всичко необходимо, което да приготвите, за да имате една безоблачна ваканция за себе си и за любимите си хора.


 
СИГУРНОСТ И ЗАЩИТА

Комплект за първа помощ

Сред природата децата имат безкрайни възможности да изследват средата около себе си. А едно такова приключение е почти невъзможно да мине без ожулени колене. Занете, “юнак без рана не може”, затова заредете комплекта си за първа помощ с всичко необходимо и го пригответе задължително. Вярваме, че така спокойствието ще важи за всички.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ >>> Как да запознаем децата с почивката на каравана

Спрей срещу комари и други насекоми

Никой не обича да бъде нахапан от комари, когато е на почивка. Затова добавете подходящ за деца репелент против насекоми. Можете да вземете и охлаждащ спрей, който да облекчи неприятното усещане и сърбежа. Тук слагаме печат “задължително”, тъй като децата ще бъдат по цял ден навън.

Слънцезащитен продукт

Защитете децата си от ултравиолетовите лъчи, като вземете подходящ слънцезащитен продукт на вашата къмпинг ваканция. Можете да избирате от десетки продукти на пазара, които се предлагат в различна форма – спрей, лосион, крем, мляко. Съобразете го с типа кожата на детето или бебето си, за да му осигурите максимална защита. Така ще бъдете спокойни, когато се разхождате на слънце или прекарвате деня на плажа. Отново добавяме етикет “задължително”, защото знаем, че е трудно да скриете децата от слънцето по време на почивката.

Кърпички

Мокрите кърпички са продуктът, който има неизчерпаемо приложение, когато става въпрос за отглеждането на бебета и деца. Независимо дали става въпрос за кърпички за почистване на ръцете и лицето на малкото дете или за антибактериални кърпички за почистване на мръсни повърхности, те са от първа необходимост за всяка почивка. Горещо препоръчваме използването на биоразградими кърпички, по възможност, и ви призоваваме да ги изхвърлите разделно.

ВИЖ СЪЩО >>> Почивка на каравана с цялото семейство: Кога и как да планираме

Връхни дрехи и обувки

Макар че винаги тръгваме на лятна почивка с нагласата за перфектно време, не трябва да забравяме да вземем допълнителни връхни дрехи и обувки. Никога не е сигурно дали няма да се изсипе пороен дъжд или вечерта да захладнее. Добавете яке или суитчър, високи чорапи, дори тънка шапка и гумени ботуши. Така ще сте спокойни, че няма какво да ви изненада.

УДОБСТВА

Голяма постелка

На каравана през лятото означава едно нещо - забавни дни! Дали сте на плажа или на пикник в гората, голяма одеяло или постелка ще съберат семейството ви на едно място. Удобството е за всички и няма да се притеснявате кой къде точно е седнал.

Сгъваеми столове

За още комфорт, който можете сами да си осигурите, добавете 1-2 сгъваеми стола. Така ще знаете, че на всяка една локация можете да използвате удобството на преносимия стол. Естествено, слагаме го в графа “по желание”, ако имате повече място за багаж.

Светлина през нощта

Когато сте сред природата, светлината през нощта е нещо, което задължително трябва да осигурите. Независимо дали е под формата на фенерче, челник, или пък нощна лампа. Освен конвенционалната ѝ употреба, винаги можете да я включете в разказването на страшно-забавни истории на тъмно.

ЗА БЕБЕТА И МАЛКИ ДЕЦА

Памперси

Добавянето на допълнителни бройки памперси винаги е от полза, защото с бебета и малки деца извънредните ситуации са често явление. И ако, докато сме вкъщи, имаме някаква сигурност в справянето с липсата на памперс, по време на ваканцията е по-добре да сте се подсигурили. Разбира се, винаги можете да разчитате и на близкия магазин, но памперс на една разстояние е съвсем друго.

Бебешка храна и вода

Вие познавате най-добре специфичните хранителни нужди и навици на своето бебе. Когато подготвяте тази част от багажа за лятната си почивка на каравана, съобразете пакетирането така, че да се чувствате максимално подсигурени в това отношение. Освен храната и водата, вземете и всички необходими уреди и съдове, които ви помагат в приготвянето на дневното меню.

Средства за придвижване

Разходката сред природата с бебето е един от най-приятните моменти, които може да ви осигури ваканцията на каравана. Разгледайте какви възможности предлага района, в който сте запазили своят летен дом на колела и планирайте как да го разгледате най-лесно с бебето си. Дали ще използвате количка, кенгуру, слинг, раница или някакъв друг вид бебешко „превозно средство“ зависи само от вас.

Преносимо креватче или кошара

Спокойният сън на вашето бебе със сигурност зависи от комфорта, който ще му осигурите. Преди да добавите към списъка си и преносимо креватче или кошара за спане обаче, проверете дали домакинът на караваната, която сте избрали, не предлага такова. Със сигурност бихте си спестили място и ангажимент.

Бебефон

Почивката на каравана дава свободата приятната вечер да продължи и след като бебето заспи. Осигурете си комфорта на хубавото и спокойно прекарване на времето с любимия човек или с приятели на свеж въздух с бриз, докато детето ви спи спокойно в караваната с включен бебефон.

ЗАБАВЛЕНИЯ

Игри на открито

Брилянтната полза от това да почивате със семейството си на каравана е възможността да заровите дълбоко в пясъка всички технологични устройства и да се насладите на забавленията на открито. Не забравяйте да добавите в багажа топка, федербал, фризби, хвърчило, надуваеми средства за плуване… Изобщо всичко, което можете да превърнете в цветен щастлив спомен с децата си.

Игри на закрито

Невинаги можете да предвидите времето на семейната къмпинг почивка. Но пък можете да предвидите как да прекарате времето си на закрито, когато се налага. Сложете в багажа си играчки, настолни игри, карти, а понякога са необходими само лист и химикалка, за да прекарате часове в усмивки и страхотно настроение със семейството си.

Плажни играчки

Няма как да си прекарате страхотно на плажа, без да построите, а след това да развалите няколко пясъчни замъка. Уверете се, че сте приготвили кофички и лопатки, за да могат децата да се забавляват в пясъка, докато вие се отпускате и си почивате.

Колела

Ако имате място, не пропускайте да вземете колелата. На две гуми разнообразният летен пейзаж се изследва най-добре. Това е и един от начините да останете активни по време на ваканцията си, докато се забавлявате във семейството си.

Книги

Емблематичният детски писател Доктор Сюс е казал: „Колкото повече четете, толкова повече неща ще знаете. Колкото повече неща знаете, на толкова повече места ще отидете“. Тези думи важат с пълна сила и при нас. Не забравяйте да вземете книжки за почивката с децата. Те ще ги отведат в съвсем нови светове, а едновременно с това ще ги накарат да ги търсят и около себе си.

Сигурни сме, че и вие имате какво да добавите към този списък. Споделяйте смело! А нашият последен съвет е да резервирате почивката си на каравана по сигурен начин така, че да избегнете разочарования. Платформата за отдаване под наем на каравани, кемпери бунгала и куполни къщи Karavani.bg е мястото, през което можете да резервирате бързо, сигурно и лесно, да имате конкретни условия и възможности за промяна, както и екип, който да ви съдейства във всяка стъпка към мечтаната лятна ваканция сред природата. Сега остава единствено да разгледате предложенията и да изберете мястото, което ще бъде вашето семейно бягство през лятото.