Мили родители, благодарим ви за огромния интерес към лекцията, посветена на детското здраве. Радваме се, че в България има все повече будни млади хора, които търсят най-правилните решения за грижа към своите деца.

На разположение на зрителите бяха чудесни лектори в лицето на Яна Данаилова, магистър по хранене, и д-р Тодор Тодоров, който разкри кои са най-честите причини, поради които детето изпитва дискомфорт и как можем да му помогнем с продуктите на Немския хомеопатичен съюз.

Абонирайте се за канала на „9 месеца“ в You Tube, за да не пропускате новите лекции

Говорехме и за моментите, в които родителите трябва да обърнат сериозно внимание към мъниците, проследявайки за наличието на няколко симптома: пристъпи на кашлица, повръщане, болка в гърлото. На страховете на родителите относно това дали има опасност от усложнения – какви и кога, д-р Тодоров също отговори изчерпателно.

Обърнахме специално внимание на моментите с температура, запек, подсичане, научихме и кога се появява млечицата. За всяка болка има лек, а що се касае до малки деца, по-добре е решението да бъде напълно природно и безопасно. На помощ идва Шуслеровата терапия, която е правилните дози и комбинации се оказва пръв съмишленик на мама и тати.

За това с какво се храним през 9-те месеца, защо е важно да бъдем внимателни и постоянни разказа повече Яна. Тя работи с дами, планиращи бременност, бременни, консултира и семейства с малки деца, които желаят да изградят качествени хранителни навици. Повечето от нас се замисляме, че е важно да променим начина си на живот, едва когато възникне някакъв здравословен проблем, а не бива да е така. Тайната е в превенцията.

Какво хапват мъниците в яслата и детската градина? Какви вредни храни родителите често предоставят на своите наследници и защо липсата на физическа активност е основен проблем?

В случай че сте пропуснали тази наистина неповторима дискусия, можете да гледате цялото уеб предаване още сега: