Наскоро при нас, на гости в студиото ни, бе Мария Евгенива, акушерка. Поканихме я, за да разберем повече за къпането на бебето, хигиената и грижата за пъпния остатък. Знаем колко страх изпитват родителите в началото, банята е плашещ момент и помощта никога не е излишна. Ако мама и татко са уверени в своите знания и умения и подходят с желание и радост към първата баня, къпането ще се превърне във вълнуващ и весел момент, който ще усмихне както вас, така и малчо. Верни съюзници в мисия "весела и лесна баня", разбира се, са добрите съвети, професионалните практически уроци и безбройните ценни насоки. В уеб предаването ни получихме изобилие от тях.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА В YOUTUBE

Мария Евгениева осъзнава колко важно е родителите да видят нагледно и стъпка по стъпка процеса по къпане на бебе, затова с нея направихме именно това. Вярваме, че успяхме да ви помогнем и да успокоим всички ваши притеснения. Практическият ни урок може да видите ТУК

Разбира се, не пропуснахме да отговорим и на всички ваши запитвания по темата. 

Как да почистваме ушичките на бебето след баня? "Клечка за уши с ограничител, без да влизат в ушния канал." Ако има капка вода, е важно тя просто да се попие, но в никакъв случай да не се бърка в ушния канал, това е основното, което трябва да знаем. 

Пъпчето не е паднало! Какво да правим и какви грижи трябва да полагаме? Дори и да намокрите пъпния остатък, не се страхувайте, нищо няма да му се случи, важно е той да не се задушава под нещо, което да го запарва, да бъде извън пелената. "Почистването с високия процент на спирт има за цел да изсуши много по-бързо пъпния остатък, за да може той по-скоро да падне."

В разговора ни разбрахме дори как да къпем близнаци. Оказа се, че едновременно можем да къпем близнаците само тогава, когато вече са по-големи. Когато са малки и все още не мога да седят, къпането по едно и също време на двете бебета е невъзможно. 

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

А с какви продукти е добре да третираме деликатната бебешка кожа? Научихме и това. Добър помощник можем да открием в лицето на Bepanthen®Унгвент. Продуктът се грижи с нежност и внимание за чувствителната кожа на бебето и я предпазва от подсичане. В състава му няма аромати, консерванти, оцветители или антисептици, което го прави подходящ за употреба при всяка смяна на пелените. С Bepanthen® Унгвент родителите ще подарят на себе си спокойствие, а на детето си - защита. 

Весела баня, с много усмивки, безгрижие и радост - да, възможно е. Как, научете сега: