С радост споделяме акценти от полезния разговор, който имахме с д-р Надежда Хаджиева, дерматолог. Поканихме я в студиото ни, за да обърнем внимание на един малко по-различен, но изключително важен въпрос, а именно - косопадът през бременността и след раждането. Защо се появява, можем ли да го предотвратим и вредим ли на бебето, ако третираме редовно косата си? Получихме отговори, ценни насоки и важни подробности. 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА В YOUTUBE 

Емоционалните бури през бременността не са малко. Растежът на плода в утробата променя тялото и често от това страда и косата. Важно е да знаем обаче, че косопадът по време на бременността спада към групата на реактивните косопади. "Както показва самото име, реактивен косопад е косопад, който е вследствие на някаква причина, тоест реакция на нещо."  Структурните промени, функционалните промени и психическите изживявания през периода на бременността изменят организма и физическите прояви на това не закъсняват. 

От д-р Хаджиева научихме, че най-често този косопад започва в последния триместър на бременността или след раждането. Разбрахме също и кои са основните видове косопад - кръгов, мъжки тип косопад и реактивен. Нашият гост се погрижи да ни запознае и с разликите между тях. 

Разбира се, фокус поставихме и на превенцията. Грижата за косата може да започне още в началото на бременността, тя по никакъв начин не се различава от грижата, която полага жената за себе си, по принцип. 

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Обичаме да боядисваме косата си? Дали ще навредим по някакъв начин на бебето? Д-р Хаджиева не пропусна да успокои притеснията ни и тук. 

Темата събуди интерес и по време на предаването получихме и много въпроси от зрители. Разбрахме повече за притеснителните крусти и научихме, че невинаги между сърбежа в скалпа и косопада има връзка. Ето защо консултацията със специалист е препоръчителна. 

Всички насоки, които ни даде д-р Надежда Хаджиева, се оказаха изключително полезни и ценни. Наред с тях, в борбата с косопада верен приятел може да открием и в лицето на Parusan. Техните продукти осигуярват грижа и водят до бързи положителни резултати, които изненадват. 

Ако страдате от косопад и темата е важна за вас, можете да чуете целия ни разговор с д-р Хаджиева тук: