За топлите дни, летните температури и влиянието на слънчевите лъчи върху кожата си говорим със Симона Стоилова, експерт по отношение на красивата и здрава кожа. Коя е правилната слънцезащита и за какво да внимаваме при избора на козметика, за да бъде цялото семейство защитено? Нека разберем какви полезни насоки и ценни съвети ни даде Симона. 

Често след раждане по кожата на жената се появяват пигметни петна - каква слънцезащита да използваме в такива случаи и по какъв начин да осигурим комфортен защитен филтър на кожата си? Нашият гост ни обясни, че след раждане кожата започва да придобива склонност да пигментира по-лесно. Когато това се случи, дамата задължително трябва да използва целогодишно слънцезащита в своето ежедневие. Важно е продуктите, които се изоплзват, да имат способността да защитават както от UV лъчи, така и от синята светлина. 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА В YOUTUBE

Разбира се, не пропуснахме да уточним какъв фактор е добре да изберем за морето, а също и за града. Сериозно изграряне можем да си причиним дори и от разходка в парка. Ето защо, препоръката е да се използва възможно най-високия фактор, тоест над 50+. 

Слънцезащита при бебета и малки деца? Здравните специалисти съветват под 6 месечна възраст децата да не бъдат излагани на пряка слънчева светлина. След тази възраст е полезно родителите да се консултират с педиатъра, за да разберат как, кога и с каква продължителност да извеждат детето навън. Лятото, на почивка, е хубаво мъничето да бъде винаги под чадъра. За малките деца задължително е добре да се ползва фактор 50. 

Симона Стоилова ни разказа и как да защитим кожата си от слънцето, когато страдаме от атопичен дерматит.  

Училище за родители - За кожата на детето с любов, разговор със Симона Стоилова

От разговора ни разбрахме и кои са предимствата на продуктите на Avène. Можем спокойно да се доверим на марката, защото положителните резултати, които тя ще ни подари, са гарантирани. Всички продукти от портфолиото на Avène са много бързопопиващи. През годините марката разработва различен тип текстура, за да може да отговори на търсенето на клиентите. Слънцезащитата за лице за възрастни, напимер, е разработена като грижа и попива в рамките на 3 секунди, без остатък. Няма мазно усещане, не е тежко. Слънцезащитата е иновативна, разработена като грижа и всеки един потребител, без значение мъж или жена, с различен тип кожа, не усеща продуктите върху себе си и се чувства комфортно през целия ден.

Полезна тема с много ценни насоки и отговори. Ако сте пропуснали да ни гледате, можете да го направите още сега: