За детската кожа с любов - да, всички знаем, бебешката кожа е нежна, тя е деликатна, тя се нуждае от специални, внимателни грижи. За да разберем какви трябва да бъдат те и за какво трябва да внимаваме при избора на козметика, поканихме Симона Стоилова, експерт по отношение на красивата и здрава кожа. Тя ни предостави любопитна и много интересна информация, която заслужава вниманието ви. 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА В YOUTUBE

Чудесен помощник в мисия здрава бебешка кожа можем да открием в лицето на Klorane. "Марката е посветена изцяло в ботаниката, в това да създава натурални формули, които наистина са на базата на натурални съставки, като изключва всякакъв тип съставки, които не са с добър профил." Идеята е да се формира една натурална грижа още от крехката детска възраст. Klorane предлага серия от продукти, насочени към бебета, от първия ден на раждането им, на основата на органично отгледан невен. Продуктите се предлагат в екосъобразни опаковки. Бебешката серия е на базата на един деликатен нежен аромат, който съчетава нотките на ваналия, нероли, момина сълза - наистина подходящ за деликатната бебешка кожа.

Разбрахме, че можем със спокойствие да се доверим на марката, но разбира се, не пропуснахме да отговорим и на всички въпроси, които вие, зрителите, отправихте предварително към нас. 

УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ – КЪПАНЕ И ХИГИЕНА НА БЕБЕТО С ИЛИЯНА ЧИКИЧЕВА

Нашият гост се погрижи да ни обясни с какво детската кожа е различна от тази на възрастния: "Детската кожа като цяло е доста уязвима и тя основно е с не добре развит имунитет." При една напълно нормална, здрава кожа, след 3-годишна възраст тя трябва да е добила своя естествен имунитет и да има правилен защитен механизъм, т.е. да задържа хидратацията си. 

Бебешкото акне - какво представлява и как да се справим с проблема? Симона Стоилова ни даде полезни съвети и тук. Много родители се притесняват, но всъщност бебешкото акне е състояние, което отшумява и много често дори не изисква специални грижи и третиране. 

Слънцето и бебешката кожа - лятото е тук и сме сигурни, че много родители се тревожат и не знаят как да предпазят детето си. Препоръчително е дечица под 6-месечна възраст да не бъдат излагани на слънце, особено на пряка слънчева светлина. Важно е родителите да се консултират с педиатъра - той ще препоръча здравословни навици, които ще помогнат на детето постепенно да свикне с влиянието на слънцето. 

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

 А как да избираме козметиката? Научихме не само това, но и още много по темата. 

Полезен, ценен и наистина интересен - именно такъв беше разговора ни със Симона Стоилова. Ако не сте го гледали, направете го още сега: