Наскоро, на гости в нашето уеб предаване, имахме удоволствието да посрещнем д-р Бисера Котевска, дерматолог и венеролог от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. За какво си говорихме? Разбира се - за бебешката кожа. Обърнахме внимание на вирусните инфекции и научихме как да предпазим най-малките от тях. 

Ако сте пропуснали да чуете полезния ни разговор, можете да го направите и сега:

 

Д-р Котевска ни разказа подробно какво представляват вирусните брадавици - оказва се, че те са едни от най-често срещаните кожни проблеми. За щастие, рядко се появяват при бебетата, по-често се срещат при дечица, които са на 3 или повече годинки. Най-често кожните брадавици са локализирани по дланите и стъпалата, срещат се около ноктите и по пръстите на ръчичките. Разбрахме, че не е изключено родителят да предаде вирусното заболяване на детето. При някои пациенти симптомите липсват. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Нашият гост не пропусна да ни запознае и с други заболявания. Поговорихме за варицелата, а също и за болестта ръка-крак-уста. 

Варицелата протича индивидуално. При някои пациенти може да има само една-две пъпчици, при други се стига дори до висока температура. За варицелата нещо много важно и типично е събержът.  

Когато имаме налице вирус ръка-крак-уста, обривът се появява по дланите, стъпалата и устата. Ако от болестта страда бебе, то често отказва да се храни. 

Училище за родители - Атопичен дерматит. Д-р Черкезов съветва

Важно е да сме внимателни и да наблюдаваме за появата на подобни вирусни инфекции. Те могат да нарушат комфорта на нашата кожата, без значение на каква възраст сме. 

И щом говорим за кожата, трябва да поставим фокус и на козметиката. Десислава Гамозова се включи с важна информация по темата и ни сподели повече за предимствата на SebeMed

Благодарим на нашите гости. Научихме много, беше полезно.