Мили момичета, големият ден наближава, а пеперудите в стомаха се увеличават! Хиляди емоции, напрежение и щастие, трепет и очакване – точно така, най-доброто предстои. Знаете ли, че подготовката за появата на бебето започва още с двете чертички на положителния тест за бременност? Жената насочва всички мисли в тази посока, а любовта към новия член се превръща в необятна вселена.

Поканихме Теди Артинова, старша акушерка, за да ни сподели повече за практическата страна на тази важна подготовка. Необходимо ли е да станем най-добри приятели с мекия диван или е препоръчително да овладеем тайната на правилното дишане, докато се разхождаме на чист въздух? Хм, звучи лесно, мотивацията понякога липсва, но в името на здравето на бебето и на лесното раждаме, ви съветваме да я събудите.

Абонирайте се за YouTube канала на „9 месеца“ и няма да пропуснете нито една от новите лекции с най-добрите специалисти в България

Какви документи са необходими за болницата, кога да подготвим багажа? Отговори намериха тези и още подобни въпроси. Няма как – поговорихме и за храненето през 9-те месеца, както и необходимостта да си помогнем с витамини и минерали. Защо? Храната невинаги ни дава всичко, а бебето заслужава най-качествената грижа, особено в този ключов момент на вътреутробно развитие.

Ако сте пропуснали да гледате уеб предаването, бързо натиснете „Play” и се насладете на лекцията: