Жена роди на тротоара пред болницата в румънския град Урзичени. За случая съобщиха от Полицейския инспекторат в окръг Яломица. Предстои да бъде образувано наказателно дело, започнала е и вътрешна проверка, информира "Диджи24".

Млада жена ражда в самолет без да знае, че е бременна

Според информацията на медията пациентката е била докарана в болницата около 5:00 часа сутринта и е била поета от медицинска сестра. Тъй като в лечебното заведение нямало дежурен гинеколог, сестрата решила да се обади на тел. 112 и да извика линейка, която да транспортира родилката до болницата в Слобозия. Никой обаче не казва как пациентката се е озовала да ражда на тротоара пред лечебното заведение.

Помага ѝ екипът на извиканата линейка. “Седмицата започва с нов живот. Тази сутрин около 6:00 часа екип 97 на спешната помощ в Яломица с подстанция Узичени асистира раждането на 24-годишна млада жена. Тя стана майка на трето напълно здраво момиче. Поздравления за майката, поздравления за моята колежка Габриела Добра за професионализма и съпричастността”, отбеляза във Facebook профила си един от двамата членове на екипа на линейката Мариан Йордаки.

Да родиш в кола - видео улавя момента

Той допълни, че пише голяма черна точка на общинската болница в Урзичени за пълна незаинтересованост и невнимание към пациента и подчерта, че случаят е можело да приключи и по не толкова щастлив начин.

Близнаци се раждат в окоплодните се мехури - видео показва чудото

Министърът на здравеопазването Александру Рафила обяви, че ще провери случилото се чрез Държавната санитарна инспекция.

Източник и снимка: https://www.actualno.com/