Едно 11-годишно момче има мечта и тя е да бъде батко. За да се случи обаче това, нужна е подкрепа - от добри хора, готови да помогнат. Ето и каква е историята на семейството.

„Здравейте. Отдавна си мислех дали имам право да пиша до вас и да помоля за съдействие, като знам колко много други жени и семейства са по същия труден път. БОРБАТА да създадеш свое дете, когато имаш репродуктивни проблеми, и да търсиш всякакви варианти на лечение, за да откриеш смисъла на живота.

В "ЗДРАВЕ НА ФОКУС" ГОВОРИМ ЗА:

 

Моята история е пълна с много трепети, надежди, загуби и отново се изправям и пак отново опити, надежди, сълзи и така, докато стигнем мечтаното още един ангел - детенце, което да осмисли дните ни.

Накратко, казвам се Тодорка и с моя съпруг Стефан сме пациенти на клиника Надежда, като се опитваме от 7 години да имаме свое второ детенце

Може би трябва да започна от началото. Преди повече от 10 години д-р Персенска ми откри високи нива на TSH, последва лечение, за да сваля показателите и точно след 3 месеца чудото се случи – забременях естествено и родих нашия син през 2011г. 

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

След 4 години решихме да опитаме за второ дете, но за съжаление нещата не се случваха по естествен път. Обърнахме се отново към клиника Надежда, попаднахме при доктор Цветков. Последваха 2 неуспешни инвитро опита. След смъртта на свекърва ми, която беше доста труден момент за нас, в началото на 2020 г. в нейна памет реших да спазя обещаното и да продължа да опитваме ЗА малкото ангелче, което чака точно нас.

Продължихме при доктор Стаменов. Отново въпреки старанието на лекаря и промяната на различни лекарства, неуспехът отново ни запрати на дъното на отчаянието. Синът ни, който е голям сега - на 11г., беше разбрал с малката си умна главица, къде ходим и защо, виждаше понякога флаконите с лекарства и инжекции и питаше сега нали ще стане, защото АЗ НА ВСЕКИ РОЖДЕН ДЕН И КОЛЕДА СИ ПОЖЕЛАВАМ БРАТЧЕ, ЗАЩО ТОЛКОВА СЪМ САМ…

При тези думи майчиното сърце се къса и пак търси причина, нови лекарства и финансиране със заеми и т.н. При последния неуспех през 2021 г. синът ни разбра, че отново нищо не е помогнало и със сълзи ми сподели: 

"Мамо вече съм голям и знам, че дядо Боже сигурно е решил, че съм вече мъж и вместо братче трябва да се грижим за момиче, за да ти помага на стари години и затова си сменям желанието и вече искам просто наше здраво бебе, за да сте щастливи като преди и да не сте толкова изморени и тъжни. Да се усмихваш и сияеш.“

Е, повярвайте при тези думи, естествено заплаках и от тъга и от щастие, колко добро дете си имаме. И сега плача, докато пиша, но си казах време за друга посока. След паузата и нова среща с нашия лекар, преглед и изследвания, дойде и новината - заради проблеми с щитовидната жлеза, нисък АМХ и висок ФСХ моите яцеклетки вече не са качествени. Никога не сме ползвали държавната програма за финансиране. Разбрахме за програмата с донорска яйцеклетка и веднага се включихме. Вече година чакаме хубава вест с надежда, че някоя добра жена-ангел може да бъде нашия спасител и да ни дари частица от себе си.

8-годишно момиченце за втори път дари косата си за добра кауза

Надявам се да имам възможност да участвам във вашата инициатива и да направим нашия дом по-пълен и щастлив. В подкрепа на думите си изпращам последната картичка на сина ни по повод Рождения ден на баща му, в която пожелава следното:

ОСВЕН ЗДРАВЕ, ТАТЕ ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА ИМАШ С МАМА ОЩЕ ЕДНО ДЕТЕ КАТО МЕН.

Съжалявам, че думите ми са много и се надявам да имаме малко късмет. Благодарим за възможността.“

Актрисата Джулия Бочева стана майка на момиченце

Теди и Стефан писаха до фондация „Майки за донорството“ за участие в специалната благотворителна инициатива „Коледни бебешори“. Те са третото семейство, на които инициативата ни ще помогне с 5000 лева. 

За да се случи чудото им обаче, нужно е да се появи и жена, която да стане донор на яйцеклетки. За информация може да позвъните на: 0888721010 или 0878712128.

Теди, Стефан и Влади можете да подкрепите и чрез директно дарение с основание: за Теди и Стефан, по банкова сметка на Фондация „Майки за донорството“ IBAN: BG50UNCR70001523142155 ,  BIG: UNCRBGSF ,  УниКредит Булбанк АД или Pay Pal:  mothers.for.donation@gmail.com 

Източник и снимки: FB Донорството е живот / Майки за донорството