История за доброто, в която главен герой е ученик. Четвъртокласник от Мездра намери портфейл с пари в него и го предаде в полицията. Собственикът е възрастна жена, която е щяла да загуби 1/3 от пенсията си.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

10-годишният Кристиян намира изгубения порфтфейл, докато кара колело.

„Реших да не го прибера в джоба, а да го предам в полицията. Те бяха много развълнувани, че дете на 10 години отива само да предаде портмоне. Не отворих портмонето. Прецених, че трябва да отида в полицията, на тази жена можеше да ѝ потрябват парите за лекарства или нещо друго“, казва Кристиян.

Сумата не е голяма, но жестът е важен, още повече, че притежателят се оказва възрастна жена. Постъпката на момчето не остава незабелязана и то получава грамота от полицията.

Сладки спомени: Катето Евро и внучката ѝ

„Определено ме учуди – малко дете на 10 години носи портмоне. Най-лесно би било да вземе парите и да го изхвърли някъде, но той е постъпил достойно като истински мъж. Нашата задача беше по-лесна от неговата. Нямаше документи, но имаше касови бележки и плащания и колегите успяха да стигнат да собственика. Още същия ден върнахме парите и портмонето“, разказва старши инсп. Ивайло Гешев.

„Така сме го възпитали – да е добър, упорит и смел. Като гледам сме успели, поне засега“, казва майката на Кристиян Мариела Тодорова.

10-годишният герой е възпитаник на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Мездра. Оттам казват, че Кристиян е много отговорен и добър.

Днес Марти става на годинка, но вместо да празнува, започва битка за живота си

„Той е много умен, отличен ученик. Участва активно в живота на училището, зам.-председател е на ученическия съвет. Справя се с всичко и помага на другите“, казва Катинка Диковска, класна на момчето.

„Така се прави история на училището – с добри дела“, казва Галя Богданова, директор на училището.

Мащабна кампания за ограничаване на пушенето сред учениците стартира в Бургас

Кристиян мечтае да стане журналист. Въпреки че го наричат герой, той самият не се определя като такъв.

„Не се чувствам герой. Казвам на хората - бъдете добри и по-толерантни“, призовава момчето.

Източник и снимка: https://milostiv.org/