Националната мрежа за децата започна кампания "Усили гласа на децата". Посланието – децата да бъдат чувани и изслушвани. Кампанията преминава и под формата на игра. 

"Тази кампания цели да покажем и на родителите, и на обществото, че децата са основни герои в т.нар. игра живот и те трябва да бъдат чути, защото тяхното мнение е от значение", коментира пред БНР Людмил Спасов от НМД.

Под мотото #НеСеВкисвай могат да се гледат различни видеа, част от кампанията. В тях родители се включват в предизвикателства, които са своеобразен тест доколко познават децата си. Децата питат, родителите отговарят. При неверен отговор следва хапване на лимон.

Психолог съветва: Не давайте детето на ясла/градина преди 3-годишна възраст

"Заигравката с "Не се вкисвай" беше да обърнем внимание на това, че все още имаме шанс да поправим дефицитите от внимание спрямо нашите деца. Не е нужно да се вкисваме, че не сме познали някои от въпросите. Напротив – това е добър сигнал да оставим забързаното си ежедневие, да въвличаме децата повече в нещата, които случваме заедно и да търсим от тях мнение за събития, които се случват около тях. Като започнем от това да вземем заедно решение къде искаме да отидем лятото на почивка", подчерта Спасов в предаването "Хоризонт до обед".

КАЛКУЛАТОР ЗА ЦВЕТА НА ОЧИТЕ НА БЕБЕТО 

"Децата трябва да вярват в мечтите си. Хората трябва да правят точно това. Семейството е най-градивната частица в тази среда, която е доста бурна и динамична в днешно време", сподели своята мотивация да се включи в проекта рапърът Ивайло Иванов-Играта.

"Гласът на децата в днешно време може да бъде чут само и единствено по един начин – родителите да бъдат с широко отворени очи и уши", смята той.

Източник: https://bnr.bg/