Броят на децата, загубили живота си на пътя, не спира да расте... Обединени от своята болка и стремеж ситуацията да бъде променена, родителите на жертвите на пътя учредяват фондация „Ангели на пътя“. Събитието ще се състои на 4-и февруари в София. 

Фондация 'Даная' идва, за да спасява деца и родители

До момента родителите на деца, загинали при катастрофи, организираха протести и срещи с институциите с настояване за законодателни промени и повишаване на пътната безопасност.

Дейността им ще бъде разширена със създаването на фондацията. "Ангели на пътя" ще предлага юридическа, психологическа и финансова подкрепа на други хора, загубили децата си на пътя. Това обясни една от основателките на фондацията Антония Караиванова от Стара Загора.

Недостиг на инсулини и антибиотици за деца

26 жени са в основата на фондация „Ангели на пътя“, но към тях се присъединяват все повече родители. Те настояват институциите да ограничат лесния достъп до наркотици и алкохол, включително и за непълнолетните. По тяхна инициатива в София вече бяха поставени 19 билборда с лицата на загиналите им деца. Такъв изработи и община Чирпан. На него е 13-годишната Християна, която загина на пътя край село Зетьово преди близо две години. 

Източник и снимка: https://bnr.bg/