"Традиционните родителски срещи в този формат са отживелица и най-добре в София, и в големите населени места да ги изпратим спокойно в миналото". Това написа във фейсбук директор на столично училище. По думите му е необходим изцяло нов вариант на комуникация с родителите.

Познатите ни родителски срещи в този формат не носят нищо конструктивно, не дават нищо на родителите, освен негативно отношение към училището и учителите, смята той.

Как влияе видеонаблюдението на учителите и децата в детските градини

"Заслужава си да съхраним едно общо събиране в началото на годината, за да представим правилата на училището, да представим новостите, да се запознаят родителите с учителите", отбелязва директорът.

Мащабна кампания за ограничаване на пушенето сред учениците стартира в Бургас

Той смята, че комуникацията чрез електронния дневник е достатъчна, при добро и практично използване. От него родителят може да получи необходимата му информация за оценки, отсъствия, отзиви, домашни, поведение, закъснения, както и много съобщения. Освен електронния дневник, всеки класен ръководител има реагламентиран час за консултации и срещи с родители.

"Този един ден в седмицата е достатъчен да бъде рационално осмислен и запълнен с ползотворни срещи. Един простичък график за разпределение на срещите с родителите, подготвен след проведен разговор - покана с родителите. Може да се даде възможност за един час да бъдат проведени срещи с до двама, трима родители", казва още той, като подчертава, че по този начин може да се отдели малко, но лично и специално внимание на всеки родител, като се предостави и достатъчно конкретна информация.

Близо 10 милиона бебета са се родили в Китай през 2022 г.

"Такава практика има в много страни. Когато тя е добре обмислена, носи само позитиви за всички в училище", смята директорът на столично училище. Това е добра възможност за нормално, човешко отношение в днешното училище, съчетавайки и възможностите на новите технологии, отбелязва той. 

Източник: https://stolica.bg/