Преди време се роди първата ми рожба - моята дъщеря Сия. Аз съм мъж, който трудно, ама наитсина почти невъзможно, може да бъде накаран да покаже емоциите си, но... когато акушерката я донесе и аз я видях, започнах да плача. Толкова сълзи от любов успях да излея, че съпругата ми бе изумена, самата тя сякаш не ме познаваше в такава светлина. Казвам ви - дори за секунда не изпитах страх, срам или неудобство пред хората, станали свидетели на моето мигновено разтапяне пред Новия Живот. Напротив - този момент за споделеност, свързаност и необикновеност ми показа, че най-хубавото усещане на света е да бъдеш себе си. И да бъдеш ТАТИ.

Замислих се - какво означава да си най-добрият баща? Означава ли да си финансово стабилен? Е, да, всяко дете, всяка жена има нужда от сериозен мъж, баща, глава на семейството. Но какво още? Аз мога ли да бъда такъв...

Мислите ми ме отведоха в интересна посока. Да си най-добрият баща означава да обичаш съпругата си, която да е толкова щастлива, че това щастие да озарява дома, дните и плановете ти. Означава да не се притесняваш да си мил и нежен с любимите хора, да казваш всеки ден "Обичам те!", да демонстрираш емоциоанлна подкрепа, когато това е необходимо. Да си най-добрият баща означава, че по време на изпитания ще си отворен за разговори със семейството, ще желаеш да прекарваш време с тях, да имате своите празници, традиции и малки чудеса.

Добрият баща възпитава, но не укорява. Подава ръка и прощава, учи детето чрез личен пример и никога не лъже, а признава грешките си и повече не ги повтаря. Добрият баща мисли за внуците, кооито все още не са се родили и създава у малкото дете предпоставки да се превърне в голяма личност. Най-добрият баща винаги държи на думата си - тя е закон.

Най-добрият баща... това всъщност е всеки ТАТИ, който обича, присъства, изгражда и благодари на Бог за семейството, с което го е благословил.

Съвсем скоро „9 месеца“ създаде две тематични Фейсбук групи с цел да предоставя на членовете им проверена информация, ексклузивни срещи със специалисти, специални подаръци от партньори и разбира се, да им осигури уютно пространство за комуникация и взаимопомощ. Очакваме ви и там!

Ако желаете, можете да се присъедините към тях още сега:

Зачеване, бременност и раждане

Майките на „9 месеца“