Нерядко, след появата на бебето, отношенията между партньорите се променят. Сякаш майката посвещава цялото си време на новороденото, а таткото тъгува поради липсата на „доброто старо време“. Не, не си мислете, че съпругът ви не се радва на новия член в семейството – напротив – със сигурност той също приема това събитие като върховно и незабравимо, но все пак има необходимост да продължи да чувства внимание от страна на своята половинка. Важно е да поливате любовта, благодарение на която е на път или вече се е родило едно Чудо (може и две), всеки ден.

Прочетете още: Колко килограма е препоръчително да качите през бременността

Много мъже се оплакват, че след като са ги уведомили за бъдещото бебе, любимите им съпруги и приятелки започнали да ги пренебрегват. Но след непрекъснатите атаки на хормоните, под тежестта на големия корем и дискомфорта на отеклите крака често на бъдещите майки не им остава време да обърнат внимание и на вече порасналото момче до себе си.

Ето няколко ловки похвата, благодарение на които ще прикоткате отново любимия ви мъж и ще го накарате да се чувства добре. Бъдете търпелива към него и заздравете връзката си още преди появата не бебето.

Прочетете още: Цвета Евтимов и домът ѝ, пълен с любов

Проявявайте интерес към хобито му. Може да е любимият му спорт, непрекъснатите поправки по колата или дори работата му. Интересувайте се повече за онова, което му доставя удоволствие, и се опитайте да го споделяте. Ако е фен на футбола, седнете до него да гледате поредната среща Левски – ЦСКА. Разбира се, в случай че заниманията му ви притесняват или са ви много неприятни, не се насилвайте. Колкото и пресилено да звучи, смейте се на вицовете му, но внимавайте да не преигравате. Мъжете се ласкаят, когато околните се впечатляват от хумора или иронията им. Така се чувстват по-оценени, а това е изключително важно за представителите на силния пол.

Калкулатор на термина - кога ще се роди бебето

Възхищавайте му се гласно. Ако си поставите за цел, със сигурност ще откриете няколко негови качества, които заслужават възхищение. Помислете какво най-много ви привлича и му го кажете. Това може да е неговата интелигентност, романтичност, загриженост… Поне веднъж дневно подчертавайте колко много означава той за вас.


Оценете малките жестове, които прави за вас. Ако ви изведе на вечеря, споделете колко вкусна е храната или колко прекрасен ресторант е избрал. Кажете му колко много се наслаждавате на времето, през което сте само двамата. Радвайте се на тези моменти сега, защото след идването на бебето животът коренно ще се промени.

Хвалете го за добре свършената работа. Поправил е вечно течащата мивка – чудесен повод за много благодарности, придружени от целувки.
Търсете помощта му. Повечето мъже се чувстват истински герои, когато помагат. Защо да не му доставите това удоволствие. Така той ще се покаже като експерт в дадена област – умен и компетентен.
Благодарете му за това как се отнася към връзката ви в този нов период от живота ви. Ако му кажете “обичам, когато ме прегръщаш без причина”, той ще знае, че дори присъствието му ви носи удоволствие.