Някой някъде е казал, че момченцата трябва да се обличат в синьо, а момиченцата – в розово, и години наред тази максима битува по цял свят. Съзнателно или не, жените се подчиняват на нея и колкото и да се опитват да избягат от предразсъдъците, едва ли ще видите някой малчуган да рита топка облечен в розови панталонки... Бебешката мода е строго регламентирана. Какво обаче да кажем за дрехите на бъдещата майка? Днес медицината е толкова напреднала, че още в средата на бременността само след преглед с ехограф лекарят може да ви каже какъв ще е полът на вашето бебе. Чакате син? Тогава защо не започнете да носите сини дрешки още отсега?

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Ще връзвате панделки на дъщеричка? Може да обновите гардероба си изцяло в червено и в розово, за да покажете на света, че ще сте майка на момиченце. Какво пък – това е още един начин да направите бременността си по-весела и забавна. Така никой вече няма да ви пита: “Син или дъщеря чакате?” Облечена изцяло в синьо или в червено, вие сама ще демонстрирате отличителните знаци. Бъдещата майка, която носи под сърцето си момченце, може да си купи блуза с дълъг ръкав и дълбоко четвъртито деколте, което ще подчертава наедрелия й бюст. Добре е моделът да не е втален, а свободно да пада по тялото и около корема. Много актуални за този сезон са нежните бродерии в синьо около деколтето. За предпочитане е дрехата да е по-дълга. Тя идеално ще се съчетава с права пола с дължина до средата на прасеца – пак в синьо, разбира се, – която плътно обгръща тялото. Полата ще е по-ефектна, ако в долната част се разкроява и пада по-свободно. Дългите сака вече отдавна излязоха от мода, затова си потърсете къс втален модел, най-добре с триъгълно деколте и голяма яка. Асиметричното закопчаване е за предпочитане за дами в по-напреднала бременност.

БЕБЕТО - МЪНИЧКО, НО ВЕЧЕ УМНО

Разбира се, обувките също да са в синьо – елегантните пантофки ще завършат тоалета ви. Ако финансите ви са ограничени, може да си купите тъмносини дънки в съчетание с елегантна синя роба и цветен шал – със сигурност ще съберете погледите на всички. Яркочервена рокля с къси ръкави? Защо пък не! Въпреки че още е студено, може да си позволи този лукс и да се натъкмите така за събиране с приятелки или пък за по-изискано парти, на което да покажете новата си придобивка. Тази рокля е подходяща за дамите, които очакват момиченце. Изберете модел с висока талия и с дълбоко четвъртито деколте. Добре е надолу да се разкроява и свободно да пада около коремчето ви, за да се чувствате комфортно във всяка ситуация. Все още буфан ръкавите са актуални, а и те сами по себе си изглеждат достатъчно кукленски, за да известят на света, че скоро ще станете майка на малка госпожица. Ефектен дълъг гердан, колие или шал ще завършат тоалета ви. Ако искате да съблазните любимия и сте във фазата, в която сексът изобщо не е мираж, може да се спрете на сексапилен виненочервен сатенен топ с дантела около бюста, който определено ще влуди половинката ви.

Навън все още е студено, така че ще ви трябва и връхна дреха. Със сигурност ще привлечете вниманието в автобуса и ще ви направят място да седнете, ако сте с яркочервено право палто с дължина до средата на бедрото. Моделът може да е леко втален и задължително с едноредно закопчаване.


Винаги има дами, които не се подчиняват на модата, а и такива, които не знаят дали чакат момченце, или момиченце... Те могат да изненадат околните, като се появят изцяло облечени в зелено.

Това е цветът, който успокоява, а и нюансите са толкова много. Изберете наситено зелен сексапилен топ с четириъгълно деколте и с висока талия, който стига чак до средата на ханша, и тъмнозелено в милитъри стил, за дълга права рокля със стилна якичка и джобчета на бюста.
Все повече дами вече обичат да плетат – късата вталена жилетка с голяма яка и широки ръкави ще ви направи неотразима. В допълнение може да си позволите къс зелен жакет с едноредно закопчаване и големи копчета. За предпочитане е моделът да се закопчава догоре, за да се подчертае линията.