Как ви звучи възможността да имате близнаци? За някои жени това би бил най-чудесният и мечтан подарък. За други обаче появата на няколко бебета наведнъж не изглежда толкова добра идея. Ако категорично попадате в първата група на силно желаещите да родят близнаци и не искате да оставите всичко на случайността, вижте как може да се увеличат шансовете ви това да се случи.

Хранене. Доказано е, че при някои народности имат повече шансове да се зачеват близнаци, отколкото при други. Причината идва от хранителния им режим. Например редовната консумация на сладки картофи ямс със сигурност води до зачеване на няколко бебета.

Кърмене. Ако жената забременее, докато кърми, шансът й да роди близнаци или дори тризнаци е много по-голям. През този период тялото и организмът на майката не могат напълно да се възстановят, затова при овулация или зачеване функцията на яйцеклетката се обърква.

ДА ПОБЕДИШ МАЛКИТЕ ШАНСОВЕ И ДА ПОСРЕЩНЕШ ТРЕТА ДВОЙКА БЛИЗНАЦИ

Възраст на жената. Според специалистите при жените в по-зряла възраст вероятността да заченат близнаци е по-голяма, защото нерядко се наблюдават случаи на узряване на повече от една яйцеклетки. Това може да доведе до появата на разнояйчни близнаци и многоплодна бременност.

През поколения. Ако в семейството ви вече има братя или сестри близнаци, възможността вие да родите повече от едно дете е много голяма. Любопитно е също така, че ако първата ви бременност завърши с раждане на близнаци, вероятността при всяка следваща бременност да се родят повече деца е много по-голяма.

Пролет. С настъпването на пролетта дните стават по-дълги, а нощите по-къси, температурите се повишават и природата се връща към активен живот. С увеличаването на деня в женското тяло се произвеждат специални хормони, които предразполагат към зачеване на близнаци.

НОВОРОДЕНО БЛИЗНАЦИ ОТКАЗВАТ ДА СПРАТ ДА СЕ ПРЕГРЪЩАТ

Менструален цикъл. Най-новите научни проучвания сочат, че майките на близнаци обикновено имат по-къс менструален цикъл – не повече от 17–21 дни.

Инвитро. При асистираната репродукция, за да се увеличат шансовете за зачеване, обикновено се оплождат няколко яйцеклетки. Така възможността за раждане на повече от едно дете става съвсем реална.