Щастливи сме, че бяхме в компанията на чаровната Михаела Ангелова, психолог, МЦ ,,Д-р Калчев", за да поговорим защо и как емоционалното състояние е свързано с успешната бременност и лесното зачеване. Получихме въпроси предимно на лично съобщение, което ни припомня, че темата е твърде деликатна и дълбоко лична.

Абонирайте се за Youtube канала на „9 месеца”, където ще откриете всички отминали предаванияhttps://www.youtube.com/channel/UCkTF7sUw0sJ7dsDHYxjwiFg 

Как да се справим със страха и защо той ни дърпа назад от целта бе в основата на разговора ни. Сякаш двойките се справят с физическата страна на монетата, но губят ориентир що се отнася до погледа навътре в себе си. Да, вярно е – грижата за тялото и физическото здраве е изключително важна, за да бъде процедурата по инвитро успешна, но по-назад не остава състоянието на емоциите ни. От тях също зависи много, може би дори са 50% от пътя до успешния финал.

*Предаването се осъществи с подкрепата на Овобанк: https://tinyurl.com/2jvdkfyt

Поговорихме за групите на живо, предназначение за дами преживели спонтанни аборти, както и факта, че е необходимо човек да срещне съмишленици, хора, които го разбират и наистина проявяват емпатия. Често, особено при процедура с донорска яйцеклетка, жените няма с кого да споделят своите притеснения, търсят анонимна подкрепа из групи и форуми, но по-добрия подход е да се срещнат с психолог, да проведат беседа и да изразят наяве всичко онова, което се крие в сърцето им. Дали една среща е достатъчна, колко такива са необходими, за да изплуваме от блокажите? Няма правилен отговор, всичко е индивидуално, различно при всяка двойка.

Какво още сподели Михаела, научете от видеото още сега: