Наоми Бейкър се ражда 15 седмици преди определения термин, лекарите твърдят, че шансовете да оцелее са под 1%. Е, оказва се, че малкото момиче има голямо желание да се радва пълноценно на живота. След 5 месеца борба за оцеляване, принцесата на мама и тате, е изписана от болницата, за да се прибере у дома.
 

Когато майката на Наоми била в 25 гестационна седмица, при преглед с ултразвук специалистите установили, че бебето е твърде малко и че не получава достатъчно храна през плацентата. Екипът споделил с родителите съкрушителната вест – нямало почти никакъв шанс дъщеря им да се роди жива. Двойката решила да потърси второ мнение в Калифорния, където специалисти потвърдили диагнозата и ги посъветвали да абортират плода. Бъдещите родители отказали, категорични в решението си, защото вярвали, че дъщеря им ще си отиде, когато тя реши, че е дошъл нейният час. Само седмица след това Ангела била приета в болница с прееклампсия – наложило се цезарово сечение по спешност.

Бебе Ивелин - малкият герой с големите сили

Лекарите не очаквали бебето да оцелее, но решили поне да направят опит да спасят рожбата на милото семейство. И ето, на бял се свят се появила Наоми, с фини размери – тежала само 364 гр. Претърпяла две операции, приемала лекарства и дори хроничното заболяване на белите дробове не могло да сломи нейния дух! Към днешна дата Наоми е жива, здрава и с близки хора около себе си. Тоест тя постигнала всички оново, за което околният свят казвал, че няма смисъл да се надява. Понякога е добре повече да вярваме в чудеса, отколкото да слушаме, че те не съществуват, ако искаме в живота ни да има такива!

Източник: Твое бебе