Кърмене - в болницата и у дома! Да, знаем, че понякога то носи болка, но, мили дами, кърменето може да бъде и песен. Задачата да ни докаже това имаше Любомира Симеонова, акушерка от МБАЛ „Св. София“

На 7 април тя беше специален гост в нашата среща на живо. Любомира ни сподели златното правило: "Кърми мъничето толкова пъти, колкото поиска". Като ни разясни, че най-често това са между 8 и 12 хранения или резултат от 6 мокри памперса.

РАЗГЛЕДАЙ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ТУК 

Минахме през първия ден на бебето и разбрахме колко важно е в първите 24 часа да държим новороденото, колкото се може по-близо до себе си, за да ни усеща с цялото си тяло, защото така ще се буди по-лесно и ще се настрои за кърмене

Акушерка Симеонова ни разказа подробно за първото мляко, което наричаме коластра и ни обясни, че тя се образува още от петия месец на бременноста под влияние на хормони.

Разгледахме различни пози за кърмене и научихме, че:

Най-добре е ръчичките да прегръщат гърдата от двете страни, коремчето на бебето да сочи към вашето, брадичката и долната му устна да се опрат в гърдата, а нослето му да е напълно свободно. 

За кърменето с любов - по пътя на една красива приказка

Разбрахме и какво да правим, ако имаме болка в гърдите. 

Разбира се, това не беше всичко. Гергана Фратева, управител и официален представитeл на Neno България сподели повече за предимствата на помпата за кърма на Neno. С нея си говорихме за разранени зърна, прекалено много количество кърма или липса на кърма, нежеланието у майката да кърми, неправилното засукване, и още... За всички тези случаи разбрахме, че помпата за кърма е нашият отличен помощник. А защо да изберем Neno? Заради тяхната основа цел да осигурят максимален комфорт за мама, а и не само. 

След полезните теми дойде време за любимата част - подаръците. Neno и Sensibel участваха в нашата томбола и зарадваха най-големите късметлии с чудесни награди. Neno България раздадоха и талони за отстъпка на техните продукти. 

Следи всичко важно за Училището за родители на 9 МЕСЕЦА във ФЕЙСБУК

Получи се приятна среща и научихме много. Специални благодарности на нашите домакини, чиято просторна зала в Bulgaria Mall се превърна в дом на нашите срещи на живо и не спира да събира родители и специалисти.  

Съвсем скоро ще се видим пак!