Често, по една или друга причина, жените отлагат бременността, насочвайки усилията си към изграждане на кариера, например. А може би и подходящият партньор все още не се е появил. Причините са много и различни. Важно е обаче дa мислим осъзнато за нашия биологичен часовник. Не е изключено, когато се почувстваме готови за бебе, да се окаже, че сме закъснели и сами сме се изправили пред редица изпитания.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

И все пак, мечтата за бебе винаги може да се сбъдне, стига да вярваме силно в нея - с неугасваща надежда и нестихваща любов. 

Има много случаи, в които жени забременяват безпроблемно и бързо, дори да са в по-напреднала възраст. Да не забравяме също, че днес медицината е далеч по-развита от преди, възможностите пред нас са много. В следващите редове ви разказваме за някои популярни жени, които са забременели след 40 години. 

Холи Бери

Наслаждава се на 9-те месеца веднъж, когато е на 41 и втори път - на 47 години. 

Прочети още >>> Известни майки, загубили бременност

Салма Хайек

Забременяла е на 41 години и става майка през 2007 година, когато ражда дъщеря на милиардера Франсоа Анри Пино, за когото се омъжва две години по-късно. Докато е бременна, Салма напълняла с 23 килограма и това обстоятелство я накарало да преосмисли отношението към собственото си тяло. Актрисата дори споделила, че според нея бременността е обезобразила тялото ѝ. 

Джулия Робъртс

Забременяла е на 37 години и на 39 години. Освен близнаците Хейзъл и Финей, Джулия има и по-малък син на име Хенри. Според някои медии децата са заченати с помощта на инвитри процедури.

Наоми Уотс

Забременяла е на 40 години. 

Мадона

Бременна е в 41-годишна възраст, а след това забременява и на 44. 

Виж също >>> Популярни български майки на близнаци

Синди Крауфорд

Забременяла е на 41 години и днес е майка на две деца - Пресли и Кайа. 

Марая Кери

Забременяла е първо на 40, а след това и на 43 години. Марая споделя, че е била много предпазлива от това да разкрива щастливата новина пред света, след като през 2008 година претърпяла спонтанен аборт. Певицата разказва още, че се е подложила на четири теста за бременност, докато не се увери, че двете чертички са истина: "Бях у дома. Направих си тест, а след това още един, и още един. Тогава Ник се прибра у дома и аз му показах резултатите от всички тестове. След това направихме още един тест заедно. Бяхме толкова развълнувани", споделя Марая в интервю за списание Hello!

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Тина Фей

Актрисата ражда първородната си рожба, когато е на 35 години, втория път Тина става майка на 41. Според нея бременността ѝ е била лека физически, но трудна психологически. На 5-ия месец от бременността жената изведнъж осъзнала, че не е сигурна дали иска още деца. Освен това се страхувала, че ще остане без работа. Но в крайна сметка детето се ражда.