В Световната седмица на  кърменето (1 – 7 август) общинската Банка за майчина кърма в София организира различни събития, на които да запознае младите родители с ползата от майчиното мляко за бебето, съобщиха от Столичната община.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО 

Днес, 3 август, в сградата на общинската Банка за майчина кърма на ул. “Сава Михайлов“ № 57 ще има Ден на отворените врати. От 10:00 ч. до 12:00 ч. екип от лекари и специалисти ще отговарят на въпроси по различни теми, свързани с кърменето и донорството на кърма, които включват: „Най-чести трудности споделяни от майките в началния етап на кърменето“; „Митове, свързани с кърменето и качествата на майчината кърма“; „Как да изцеждаме и съхраняваме кърмата правилно в домашни условия. Безопасност на кърмата“; „Кабинет по кърмене в Банка за майчина кърма – отворен за подкрепа и консултации“.

Специалистите на Банка за майчина кърма са готови да дадат индивидуални консултации на кърмещи жени и извън обявените в програмата на събитията теми.

В петък, 4 август, от 9:00 ч., Банката за майчина кърма и столичният район „Надежда“ организират събитие в „Северен парк“ (вход откъм бул. „Народни будители“). Основната цел на инициативата е популяризиране и насърчаване на кърменето, донорството на кърма, важността на кърменето за здравето на бебето и майката.

Бебето трябва да се кърми при поискване – толкова често, колкото детето иска

Мотото през 2023 г. е „Кърмене и работа“, което обедини екип от висококвалифицирани служители и партньори на Банка за майчина кърма да подкрепят българските майки в мисията да отгледат здрави деца. Ще се включват специалисти, които ще осигурят безплатни индивидуални консултации на кърмещи жени и бъдещи майки.

Източник: https://www.zdrave.net/