Елица Томова е на 25 години. От детска възраст страда от прогресиращ огнищен гломерулонефрит. Провежда лечение дълги години с кортикостероиди и цитостатици, включително е консултирана в клиники в Истанбул.

Да се появиш на бял свят с тегло от 500 грама

Заболяването обаче прогресира. Направени са ѝ три бъбречни биопсии, като последната е била турската клиника „Аджибадем” в Истанбул на 09.11.2023. Днес е излязъл и резултатът, а от клинаката са информирали майка ѝ, че спешно трябва да се извърши трансплантация, защото бъбреците са необратимо увредени и съвсем скоро ще се изчерпят като функция.

И макар че все още няма конкретна сума за трасплантацията, по информация на майката на Ели, психиатъра д-р Силвия Томова, трансплантацията от жив донор или трупен е 200 000 евро.

Сумата е непосилна за семейството на младото момиче. Затова и Ели се обръща с молба за помощ към всички хора, с добри сърца. Във Фейсбук Ели написа:

Здравейте, приятели!

В последните шест месеца искрено се надявах да не се стига до тук! Вече част от вас знаят, че от години се боря с коварно бъбречно заболяване, което прогресира. Поради тази причина се налага спешна бъбречна трансплантация, която ще ми даде шанс за живот! Шанс да осъществя толкова много мечти с любимите ми хора, желания и цели, които нямам търпение да постигна, но първо е необходимо с ваша помощ да премина през най-голямото предизвикателство в живота ми!

В Русия отново обсъждат възможността за забрана на абортите

За съжаление, сумите, необходими за лечението ми, са непосилни за мен и моите родителите!

Моля да ни подкрепите, като в момента споделям личната си сметка! Чакаме оферти от различни болници и поради тази причина, по-късно ще бъде открита дарителска такава!

Благодаря на всеки един от вас!

Банковата сметка на Елица Томова е в банка: ДСК:
IBAN: BG29STSA93000022622684
Титуляр: Елица Емилова Томова

Източник и снимка: https://milostiv.org/